Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rapport: Nokia N800 og HTC Shift er vejen frem

Rapport: Nokia N800 og HTC Shift er vejen frem

En ny rapport viser, at salget af ultra-mobile enheder, så som Nokia N800 og HTC Shift, vil stige voldsomt de næste fem år.

Mobilmarkedet er på vej til, at tage et nyt skridt i udviklingen af mobiltelefoner. De populært kaldte UMD'er - på engelsk Ultra-Mobile Devices, vil ifølge analytikere kæmpe sig frem på markedet i løbet af de næste fem år, og det er med glæde for både sælgere og købere.


 - "UMD'er er et meget spændende, og potentielt lukrativt område", fortæller visepræsidenten i ABI Research Stan Schatt til Cellular News.

 - "Det der gør dem så spændende, er at produkterne kommer i så mange former og farver. Den store forskel i produkterne vil blive en vigtig del af marketingsplanen for UMD'er.", fortsætter han.

Betegnelsen UMD (Ultra Mobile Device) beskriver telefoner, som den kommende HTC Shift. Disse bruger et computerstyresystem, som f.eks. Windows. Nokia N800 og iPhone kan ligeledes ses som forgængere til UMD'er, som vil komme til, at indeholde WLAN, WiMAX og et stort fokus på Internet- og onlinetjenester.


Men, som Schatt nævner, vil der vil samtidig være en stor forskel i produkterne. De vil komme med både musik, navigation, stemme- og datakommunikation, e-mail, IM, video og foto og meget mere. Ligeledes vil et stort tastatur være kendetegnet.

Der vil ifølge ABI Research bliver solgt 95 millioner UMD'er inden 2012, og det vil producenter og leverandøre, ifølge ABI, kunne tjene masser af penge på. 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies