Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   RAW-fotografering på vej til Samsung Galaxy S6

RAW-fotografering på vej til Samsung Galaxy S6

Du kan snart tage billeder i RAW-format med din Samsung Galaxy S6 og S6 Edge som del af en kommende softwareopdatering.

En kommende opdatering til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge gør det muligt at tage billeder i formatet RAW, så du kan udnytte kameraet til det absolut maksimale. Det skriver SlashGear.

Læs også: HTC One M9 kan nu tage billeder i RAW format

Samsung ligger allerede med Galaxy S6 og S6 Edge helt i top, når det gælder kamerakvalitet, men det betyder ikke, at der ikke er plads til yderligere forbedringer.

RAW-formatet adskiller sig fra det traditionelle komprimerede JPG-format ved at indsamle alle data fra sensoren, som så skal efterbehandles i et billedbehandlingsprogram. Her justeres hvidbalance, lysstyrke, kontrast, eksponering, skarphed og mange, mange andre faktorer, som til sidst eksporteres til et færdigt JPG-billede.

Med andre ord tager du et fotografi i RAW-format, som du efterfølgende skal "fremkalde" til et færdigt billede for at få det endelige resultat.

Læs også: Nu kan du tage 50 MP fotos med OnePlus One [TIP]

Med de mange flere gemte data fra kameraets sensor i et RAW-billede fylder det også langt mere end et traditionelt billede, men til gengæld udvider det mulighederne gevaldigt for, hvilke detaljer, farver og motiver og så videre, som du kan få frem i dit billede efter det er taget.

Kommer i en opdatering til Android 5.1.1

Understøttelsen for RAW-formatet kommer som en del af den kommende softwareopdatering til Android 5.1.1 Lollipop, som Samsung i øjeblikket arbejder på. Der vil ifølge SamMobile også komme en række nye kamerafunktioner såsom manuel justering af lukkertiden.

Læs også: Forskellige kamerasensorer i Galaxy S6: Se forskellen her

Foruden de nye tiltag i kameraet følger de sædvanlige nyheder også med, som Google introducerede i Android 5.1.1 i marts måned. Det omfatter først og fremmest en masse fejlrettelser, men også mindre justeringer i ”hurtig indstillinger”-panelet, understøttelse for HD Voice til samtaler og mange andre små ændringer.

Der er endnu ingen officiel dato for, hvornår opdateringen ruller ud til Samsung Galaxy S6 og S6 Edge. Det forlyder dog, at det vil ske i løbet af næste måned.

Allerede muligt med LG G4 og HTC One M9

Med den nyligt lancerede LG G4, som dog endnu ikke er i butikkerne, kan du allerede tage billeder i RAW-formatet, mens HTC for blot en uge siden udsendte en softwareopdatering til One M9, der giver understøttelse for formatet.

Sony undersøtter i sin Xperia Z3 og Xperia Z4 i Japan ikke RAW, men fortæller på sin egen hjemmeside, at man tager det op til overvejelse, hvis der viser sig at være stor efterspørgsel for det.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies