Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Redigering af Google Maps deaktiveret efter hærværk

Redigering af Google Maps deaktiveret efter hærværk

Efter en uheldig episode med hærværk i Google Maps deaktiverer Google redigeringer af kortet fra brugere midlertidigt.

Det gav mange reaktioner - både negative såvel som positive - da en ikonisk Android-figur, der urinerer på Apples logo, sidste måned dukkede op i Pakistan på Google Maps.

Det gør Google nu noget ved med en midlertidig deaktivering af alle ændringer foretaget af brugere.

Læs også: Google Maps hjælper nu med vejbanerne

I Google Maps bliver en stor del af indholdet oprettet, rettet og holdt opdateret gennem tjenesten, der hedder Google Map Maker. Her kan man som bruger uden videre rette i Googles populære korttjeneste, som har fungeret fremragende for Google - indtil en bruger ved navn nitricboy oprettede det forbudte materiale på korttjenesten.

Foruden Android-figuren, der tisser ud over Apple-logoet, oprettede han også en stor tekst, hvor der står ”Googles gennemgangspolitik er lort” med en sur smiley.

Sådan så Android-figuren ud, der tisser på Apple-logoet.
Sådan så Android-figuren ud, der tisser på Apple-logoet.

Google svarede hurtigt igen ved at fjerne indholdet og undskylde til avisen The Washington Post, og nu tager IT-giganten altså et stort skridt for at komme problemet til livs.

Læs også: Nu er HERE Maps klar til iOS

I et forumindlæg fortæller Google Map Maker-teamet, at det fra i dag ikke længere muligt at oprette ændringer i Google Maps. Google forsøgte sig godt nok med manuel gennemgang af alle ændringer efter hærvæket, men med de mange brugere verden over, der konstant bidrager med ændringer til korttjenesten, ophobede der sin lynhurtigt et stort antal ændringer. Google-teamet kunne ganske enkelt ikke følge med.

Der fulgte også en meddelelse til Google-tamet med, som ser ud til at have gjort en forskel.
Der fulgte også en meddelelse til Google-tamet med, som ser ud til at have gjort en forskel.

Det tager teamet nu konsekvensen af ved at lukke helt ned for alle ændringer, indtil et nyt system kommer på plads, der kan håndtere de mange ændringer bedre og uden at hærværk på kortet slipper igennem. Hvornår du kan bidrage med indhold til Google Maps igen, fortæller teamet dog intet om.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies