Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Redning i sigte for BenQ Mobile

Redning i sigte for BenQ Mobile

Mobilproducenten BenQ er tæt på konkurs. Men nu er der måske en åbning for virksomheden, idet en gruppe investorer har udvist interesse for at købe selskabet.

Den tyske mobilproducent BenQ har været et varmt samtaleemne i løbet af den sidste uges tid. Her har flere danske medier kunne fortælle, hvordan producenten stod til at lukke og slukke, fordi ingen var interesserede i at købe BenQ. Selv konkursforvalteren for BenQ meddelte, at der ingen købere var, og at konkursprocessen derfor var klar til at gå i gang.

Men ifølge ComON.dk viser det sig nu, at der måske alligevel er lys for enden af tunnelen for BenQ og derfor også for BenQ/Siemens-mobilfans. Efter sigende skulle en talsmand for en gruppe investorer have afsløret, at gruppen kunne være interesserede i at overtage virksomheden og fortsætte mobilproduktionen.

Konkursforvalteren lader sig dog ikke dupere. Han holder fast i, at der ikke er tale om et reelt bud men blot en interesseforespørgsel.

Hvorvidt interessen fra investorgruppen udmunder sig i et reelt bud er svært at svare på. Men uanset hvad, vurderer analytikere hos den tyske udgave af CNN, at det vil være urealistisk, at BenQ fortsætter som en samlet virksomhed. I stedet spås det, at investorerne kunne være interesserede i at overtage dele af BenQ.

Baggrund

Siemens mobilafdeling blev overtaget af BenQ for et års tid siden. I løbet af kort tid gik det helt galt – blandt andet på grund af løgne om salgstallene. For tre måneder siden kunne taiwanske BenQ melde ud, at alle betalinger til datterselskab BenQ-Mobile blev standset med omgående virkning.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies