Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Regeringen hæmmer teknologiudviklingen

Regeringen hæmmer teknologiudviklingen

Regeringen erstatter multimedieskatten med skat på fri telefoni. Det rammer også smartphones. Dermed hæmmes væksten og udviklingen.

Regeringen anklages nu af IT-branchen for, at gå imod sin egen politik, om at fremme teknologiudvikling, vækst og produktivitet.

Ved at erstatte multimedieskatten med skat på fri telefoni, rammer skatten også smartphones, som i høj grad benyttes som små arbejdspladser, med adgang til mail, internet og telefoni.

Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør i IT-branchen, siger til dr.dk, at regeringen i bund og grund har lavet en skat, der er forældet, allerede før den træder i kraft. 

Multimedieskatten har allerede kostet 60.000 hjemmearbejdspladser. Den nye skat på smartphones får samme skadelige virkning, siger Morten Bangsgaard.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Urbanus 22-11-2011 08:52:51

Øh multimedieskatten rammer jo også smartphones, så hvad i alverden er pointen?!

Forskellen er jo at multimedieskatten rammer alle der har eller bruger it eller telefoner i deres arbejde (hvis det altså er transportabelt). Fri telefon er et medarbejdergode, som en virksomhed kan belønne deres medarbejdere med.

Jeg har en iPhone jeg har fået af mit arbejde som arbejdstelefon. Den bruger jeg i al arbejdsmæssig sammenhæng - til mails, telefonopkald etc., og jeg kan tage den med mig, og derfor skal jeg betale multimedieskat. Mit firmas politik er at vi må bruge vores telefon privat i begrænset omfang, men altså kun begrænset omfang. Derfor har en privat HTC Desire ved siden af, som jeg bruger til al min private telefoni, og andet privat smartphoneri. Men jeg bliver beskattet for min arbejdstelefon alligevel - selvom jeg kun bruger den til ARBEJDE!!!

Jeg synes kun det er en fordel at gå tilbage til den gamle ordning, hvor man beskatter dem der får stillet fri telefon til rådighed som et medarbejdergode, men ikke dem der tilfældigvis har en smartphone som et arbejdsredskab.

At kalde den nye skat for en skat på smartphones er jo komplet latterligt! Det var jo netop det mulitmedieskatten var. Det håber det beror på uvidenhed ellers er det jo bevidst politisk manipulation.

0 0
Kongand 22-11-2011 20:42:44

Hvis man beskatter dem, der har fået en telefon stillet til rådighed til privat brug, så fair nok.
Men f.eks. jordemødre, der har tilkald og derfor har en arbejdstelefon, hvor gravide kan ringe på, de skal gå fri af skatten. Det er dog der, jeg frygter at regeringen vælger at skære alle over én kam.

0 0
gersbo 22-11-2011 10:22:57

Helt enig - multimedieskatten var noget bras, fordi man blev beskattet af et gode - uanset om man ønskede dette gode eller ej. Jeg ønsker ikke at bruge min arbejdslaptop, -mobil mm. til privat brug, men blev alligevel "ramt" af multimedieskat.

0 0
Tommy 22-11-2011 09:53:19

i en eller anden grad så er det manipulation set fra Morten Bangsgaard, men det er det jo også fra regeringens side eftersom de proklamerede at de ville fjerne multimediaskatten.
SSF fjerner jo ikke skatten, de kalder den bare noget andet.

0 0
Urbanus 22-11-2011 10:46:51

Jeg vil så stadig mene at der er en afgørende forskel på at beskatte en værdi (fri telefon) og et arbejdsredskab (en arbejdsmæssig smartphone eller bærbar PC man kan med sig overalt).

Uanset hvad man så mener om skat, så giver det mening skattemæssigt at man beskatter medarbejdergoder, da de har en kontant værdi der kan erstatte løn. Det giver ikke mening at beskatte udstyr som ens arbejdsplads stiller til rådighed for at udføre ens arbejde.

Derfor mener jeg stadig der er en afgørende forskel, og beskatning af fri telefon frem for multimedieskat er et fremskridt. I hvert fald prncipielt. Det helt afgørende bliver naturligvis hvordan håndteringen og håndhævelsen bliver. Der kan jeg godt stadig være bekymret, men jeg håber dog at fornuften vil sejre for os der både har en arbejds- og en privat telefon.

0 0

Om brug af cookies