Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Regeringen lover bedre mobildækning

Regeringen lover bedre mobildækning

Fem punkts plan skal sikre bedre dækning til alle

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn har lavet en fem punkts plan sammen med teleselskaberne. Den nye plan skal sikre bedre dækning over hele landet. Det skriver Politiken.dk.

I stedet for at kaste mudder efter hinanden, så er telebranchen og ministeren blevet enige en række punkter. Aftalen indebærer blandt andet, at Erhvervsstyrelsen i samarbejde med kommuner, regioner og teleselskaber vil lave en kortlægning over den oplevede mobildækning i Danmark. Parterne vil også sætte sig sammen og løse udfordringerne med masteplaceringer, langsommelig sagsbehandling og mobiltelefonernes antenneforhold.

Endelig så lover telebranchen, at den (teleselskaberne) vil investere 6-6,5 milliarder kroner over de næste tre år. Investeringerne skal bruges på at udbygge kapaciteten og dækningen rund om i landet.
 
- ”Et nyt udbud af 800 MHz-båndet sætter skub på det, samarbejdet mellem kommuner, regioner og teleselskaber sætter skub på det, og Erhvervsstyrelsens arbejde med at forbedre forbrugeroplysninger om mobilers antennekvalitet sætter skub på det. Kombinationen af initiativer vil gøre, at vi i de kommende år vil opleve en bedre dækning af Danmark”, siger Ole Sohn og forsætter:

 - ”Der er forskel på at have en teoretisk opmåling af dækningen og så have en opmåling af den oplevede dækning. Jeg har fået oplyst, at mobildækningen er på 98 procent, men den oplevede dækning derude afhænger af en række forskellige forhold«, siger Ole Sohn med reference til dækningen påvirkes af antallet af samtidige brugere, vejrforhold, landskab og mobiltelefonens antennekvalitet.”

Du kan selv se aftalens ordlyd her.

Varm luft og luftkasteller?

Professor Gert Frølund, der arbejder med antenne- og radioudbredelse på Aalborg Universitet, er langt fra imponeret over aftalen, som han mener er fuld af lovord men mangler i den grad konkret handling.

-”Hvad er de 6 milliarder i forhold til, hvad teleselskaberne i forvejen investerer? Nu får de tilsyneladende en hånd til at sætte master op, men problemet er jo, at de kun investerer de steder, hvor det kan betale sig. Derfor kan jeg kun se, at man forbedrer kapaciteten der, hvor der i forvejen er dækning. Jeg kan ikke se, at man vil gå imod at dække mobilhullerne”, siger Gert Frølund til Politiken.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies