Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rejsebranchen kræver ens EU-mobilpriser

Rejsebranchen kræver ens EU-mobilpriser

Rejsebranchen går nu ind i debatten om roaming-priserne og forlanger at EU skal diktere ens priser for mobiltelefoni i medlemslandene.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at hive mobiltelefonen frem for at ringe hjem i ferien. Derfor bør EU gribe ind og sørge for, at prisen for at ringe med mobiltelefonen bliver ens og gennemskuelig i alle medlemslandene. Det mener Foreningen af Rejsearrangører i Danmark, der nu går ind i debatten om mobilselskabernes høje roamingpriser.

»Vi kræver, at EU "låser" teleselskabernes priser på et ensartet, gennemskueligt og acceptabelt niveau,« siger foreningens formand, Jan Vendelboe, til Ritzau.

Prisjunglen kan være umulig at gennemskue for forbrugerne. Det er ikke nok at sammenligne priserne mellem de forskellige mobiloperatører i ferielandet. Regningens størrelse afhænger også af, hvor man er kunde hjemme i Danmark.

»I for eksempel Grækenland tager selskabet TIM en roamingpris for fire minutter fra 24 kr. til 53 kr. - alt efter om man ringer som Telia eller Tele2 kunde. Ringer man blot fire minutter om dagen til Danmark på en to ugers ferie, kan prisforskellen på blot roamingafgiften være 406 kr.,« siger Jan Vendelbo.

EU har flere gange truet med indgreb og oprettet en hjemmeside, der forsøger at skabe overblik over roaming-taksterne.

Kilde: Ritzau

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies