Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Reklamemand: Apple planlagde iPhone-lækagen

Reklamemand: Apple planlagde iPhone-lækagen

Det var et veltilrettelagt mediestunt, der resulterede i, at billederne af den nye iPhone dukkede op på nettet, lyder vurderingen fra reklamedirektør.

Apples brev til Gizmodo
Apples brev til Gizmodo

Det var ikke et uheld, da prototypen af den nye iPhone blev lækket til gadget-sitet Gizmodo. Sådan lyder vurderingen fra Christoffer Back, der er direktør for reklamebureauet Co+Høgh.

- ”Der er så mange usandsynligheder i den her historie, at alt taler for, at det er et mediestunt,” siger Christoffer Back til Politiken.dk.

Han hæfter sig blandt andet ved, at Apple har fået en massiv omtale, som ikke kan købes for penge. Derudover kommer opmærksomheden på det helt rigtige tidspunkt i forhold til den stadig stigende konkurrence på touch-mobiler.

- ”Med den her historie går de ud, og gør opmærksom på, at selv om der er en masse andre konkurrenter på markedet lige nu, så skal man huske, at Apple kommer med en ny banebrydende opfindelse til sommer,” siger Christoffer Back.

Reklamedirektøren undrer sig ligeledes over, hvorfor Apple-medarbejderen ikke eftersøgte sin telefon, der angiveligt blev glemt på en bar – og hvorfor ingen har spurgte, hvad barejeren eller bartenderen har set.

LÆS OGSÅ:
- Politiet går ind i sagen om iPhone 4G
- Apple kræver tabt iPhone tilbage
- Her er Apples næste iPhone!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Troels 07-05-2010 13:31:19

Jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at tro, at det er et reklamestunt ud fra de fakta som efterhånden har set dagens lys. Specielt Gizmodos redaktørs politi-ransagning af hans hjem taler meget imod at dette skulle være et kalkuleret mediestunt. Normalt ville man som firma nok ikke gribe til politianmeldelser, hvis det var en guerilla-kampagne de selv havde planlagt.
Omtalen af Apples (kommende) produkter nyder i forvejen en enorm plads i mediebilledet, så spørgsmålet er om Apple virkelig skulle have planlagt dette for medieomtalens skyld? De bliver i forvejen omtalt væsentligt mere end noget andet IT (og mobil) firma overhovedet.
Det der undrer mig i hele den sag er de "mellem-mænd" der har fundet telefonen og deres historie. Den synes jeg ikke helt har set dagens lys endnu.

0 0
Stefan 03-05-2010 08:31:20

Jeg tror også klart det er et planlagt reklamestunt fra Apples side. Men altså det virker.

0 0

Om brug af cookies