Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Remix Pro: Ny 2-i-1-pc med Android optimeret til pc'er

Remix Pro: Ny 2-i-1-pc med Android optimeret til pc'er

Firmaet Jide lancerer 2-i-1-pc'en Remix Pro, der har Remix OS som styresystem, hvor Android er tilpasset multitasking fra tablets og pc'er.

Foto: Jide.com

Hvis du er fristet af Microsofts tynde Surface-computere, men synes de enten er lidt for dyre, eller hvis du blot foretrækker et andet styresystem end Windows, er den nye, prisvenlige 2-i-1-computer fra Jide, Remix Pro, et godt bud.

Firmaet Jide siger dig muligvis ikke noget, men det har tidligere trukket overskrifter med dets unikke tilpasning af Android-styresystemet. Jide står nemlig bag styresystemet Remix OS, som for måneder tilbage blev udgivet i version 2.0 og nu er klar i version 3.0 baseret på Android 6.0 Marshmallow.

Læs også: Få Android på din PC med det specialudviklede Remix OS 2.0

Remix OS giver en helt unik brugeroplevelse hvad angår Android-enheder, fordi den praktisk talt er lige som du kender den fra enhver anden computer med Windows og Mac OS X. Du har med andre ord at gøre med Android-apps, som du kan åbne i flere vinduer og som du kan trække og slippe rundt på skærmen. Remix OS giver dermed den fulde multitasking-oplevelse, som Google endnu ikke har implementeret i Android, selv om det dog er undervejs.

Det kræver naturligvis også nogle enheder i det rette format at kunne gøre brug af den smarte Android-software. Hidtil har Jide lanceret to produkter - tabletten Ultratablet og den lille tv-boks Mini. Nu føjer Jide altså det tredje produkt til porteføljen: Remix Pro.

Den nye Remix Pro er dels en tablet og dels en pc – deraf navnet en 2-i-1-computer. Du kan dermed vælge at bruge den som en ganske normal og 0,68 cm tynd tablet på 12” med en opløsning på 2.160 x 1.440 pixels, hvor softwaren er optimeret til at blive betjent fra en berøringsfølsom skærm.

Du kan også vælge at docke et tyndt tastatur på, hvor du pludselig har en let bærbar computer klar til produktivitet takket være den specielle software. Af mekanik byder computeren på en Snapdragon 652-processor, der består af 8 kerner på op til 1,8 GHz. Den suppleres af 3 GB RAM og 32 GB intern lagerplads, som kan suppleres med et microSD-kort.

Du får altså ikke en super kraftig pc med Surface-lignende specifikationer, men Android kræver til gengæld også langt mindre af hardwaren, så i sidste ende vil du højst sandsynligt ende med en ganske fornuftig brugeroplevelse.

Læs også: Android-styresystemet Remix OS 2.0 kommer til flere computere

Foran gemmer der sig et 5 megapixel selfiekamera, mens der er blevet plads til 8 megapixel bagpå for en endnu højere detaljegrad. Mere vigtigt er det, at der er at stort batteri på 9.000 mAh at finde i computeren på trods af en vægt på kun 635 gram. Til sammenligning ligger der et batteri på 5.676 mAh i den oprindelige Surface Pro.

Den nye Remix Pro lanceres i første omgang kun i Kina, men lige som de øvrige produkter fra Jide bliver de senere hen lanceret internationalt. Prisen er endnu ukendt, men den bliver med al sandsynlighed i den lave ende lige som de tidligere produkter.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies