Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Reportage: Mød designeren af Nokia 5500 Sport

Reportage: Mød designeren af Nokia 5500 Sport

Mobilsiden.dk har interviewet designeren af Nokia 5500 Sport for at høre, hvilke ting, der bør tages i betragtning, når man designer en sportsmobil.

Onsdag den 13. december 2006 træder jeg ind i foyeren på Hotel Square, Rådhuspladsen i København.

Indenfor på hotellet venter kameraholdet og jeg tålmodigt på, at vi bliver kaldt op til fjerde etage, hvor vi i dag for første gang i Mobilsiden.dks historie skal tv-optage et interview. Efter godt en time bliver vi hentet af en af Nokias medarbejdere, som tager godt imod os og sørger for, at vi kan komme op med elevatoren.

Da vi kommer op på fjerde etage, venter vi uden for døren et kort øjeblik, hvorefter vi så bliver kaldt ind i tivoli-suiten. Indenfor døren møder vi Rachael Sleight, som har designet Nokia 5500 Sport, og Nokias product manager Marja-Leena Nurmela. De er begge yderst imødekommende, og vi sætter os alle til rette ved bordet.

Designerfasen

Så går interviewet i gang - Rachael fortæller, at hun i designerfasen af Nokia 5500 Sport har gjort sig mange tanker om, hvordan man designede en sportsmobil mest hensigtsmæssigt. Det vil sige, der er blevet kælet for designet, og dette viser sig også ved, at mobilen er lavet i et lækkert og solidt materiale. Der stikker ikke noget ud fra mobilen, som på nogen måder kan virke uhensigtsmæssigt for brugeren, når den skal bruges til sportslige udfoldelser.

Kvalitet

Kvaliteten af materialet har man sat højt på dagsordenen, idet blandt andet det metal, som er brugt på mobilerne, er ægte metal og ikke blot en dårlig plastikudgave af det. Materialet er udvalgt med største omhu, idet det er vandafvisende. Denne finesse har man taget med, da det jo sagtens kan begynde at regne, mens man er ude at løbe, selv om der ikke regnede forinden. Derfor duer det ikke, at telefonen ikke kan tåle vand, og da slet ikke hvis den skal kunne benyttes i Danmark.

Headset

Headsettet er ligeledes vandafvisende, og derudover har man ifølge product manageren tænkt meget på, at det skulle designes således, at det sidder godt fast under løbeturen, så man ikke mister det i skoven. Det ville vel heller ikke fungere, hvis man havde et headset, som bukkede under for vand, da man næppe kommer udenom, at man sveder en smule ved fysisk aktivitet.

Knapperne

Noget af det vigtigste ved at designe en mobiltelefon - her en sportsmobil - er knapperne. På siden af mobilen findes der en ”mode”- knap, som gør det let at skifte imellem de forskellige tilstande på mobilen, såsom musik-, sports- og normaltilstanden. Designeren ville via denne knap gøre det så let som muligt for brugeren at skifte mellem tilstandene.

Under løbeturen skulle man også kunne få gang i musikken og skifte videre til det næste nummer, som eksempelvis passede bedre til løberytmen uden at skulle stoppe op og bruge for lang tid på dette.

Musikken

Musikken var en vigtigt del at få integreret i mobilen, da den kan virke motiverende, så man får lyst til at dyrke mere sport. En anden smart ting ved det var ifølge designeren, at man kunne lave en playliste til løbeturen, og derigennem måle, om man var hurtigere i forhold til dagen eller ugen forinden. Dette kræver selvfølgelig, at man løber den samme faste rute hver gang, ellers mister man sammenligningsgrundlaget.

Rachael fortalte os, at hun gør brug af ”tricket” med playlisten, når hun løber den samme faste rute i London over Themsen. Derigennem bliver hun motiveret til at løbe hurtigere og hurtigere.

Farver og tekst-til-tale

Hvad angår farver, er der tre forskellige, hvoraf den ene er en musikoptimeret udgave. I stedet for at målrette en af dem bestemt til mænd/kvinder eller til kontormedarbejderen overfor reklamemedarbejderen, så giver både Rachael og Marja-Leena udtryk for, at det bør være op til forbrugeren at vælge, hvorvidt han/hun ønsker at se sporty ud. Det er et spørgsmål om, hvad man vil have telefonen til at udtrykke om sig selv og ens personlighed.

En af de ting, som ifølge product manageren gør denne mobil perfekt til det aktive menneske, er tekst-til-tale funktionen. Hvis man på en løbetur modtager en sms men ikke lige gider stoppe op for at læse den, kan man blot få mobilen til at læse ens besked op. Dette kan man gøre, uden at skulle standse og ødelægge ens rytme. Product manageren fortalte os i denne sammenhæng, at denne funktion er blevet godt modtaget blandt forbrugerne, fordi den er yderst praktisk.

Og her sluttede så et behageligt interview med Rachael og Marja-Leena. Husk at se optagelserne her på Mobilsiden.dk, klik her...


Nokia 5500 - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies