RIM bekræfter NFC

Kommende BlackBerry-modeller kommer med indbyggede NFC-kapabilitet.

RIM bekræfter NFC

På Mobile World Congress har RIM (folket bag BlackBerry mobiltelefonerne) via deres med-direktør Jim Balsillie bekræftet, at trådløs betaling via NFC bliver indbygget “i mange af” de kommende BlackBerry modeller.

Med denne udmelding tilslutter RIM sig blandt andre Nokia og Samsung, der allerede har NFC-kapable mobiltelefoner på markedet idag.

Hertil har Sony Ericsson, LG og HTC lovet at præsentere mobiltelefoner med NFC før udgangen af 2011, Android understøtter NFC fra 2.3 og op, og der florerer rygter om at Apple i den kommende iPhone 5 vil inkludere NFC.

Der er dog stadig nogle producenter, der sidder på hegnet og venter, for at se om NFC opnår tilstrækkeligt momentum til at blive den nye standard, idet NFC både tilfører ekstra omkostning og kræver plads i de i forvejen ret hårdt komprimerede mobil-indvolde.

Fortsættelse følger

Efterfølgende nyt og de absolut seneste nyheder om temaet. mobilsiden gik et skridt videre. 15/2/2011 samlede vi op på historien og publicerede en sag med fokus på 3G-hastigheden når 84 Mbps – Artiklen kan du læse her her. Se også seneste nyt om tematikken her.