Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Ringetonen er ikke en ny opfindelse

Ringetonen er ikke en ny opfindelse

Til dem som går og tror, at musikringetoner til mobiler er en nyskabelse, kan vi fortælle, det højst sandsynligt er en 50 år gammel opfindelse.

I dag hører man næsten aldrig en mobiltelefon ringe med en standardringetone. Hvis man endelig gør, trækker man lidt på smilebåndet og ryster lidt på hovedet af den person, som endnu ikke har fået skiftet ringetone.

Det, der er et hit for dagens mobilbrugerne, er at tilføre sin mobiltelefon en ringetone, som udtrykker noget om brugeren, hvad enten det er det sidste nye rapnummer, en sjæler eller noget helt tredje. Men er du på noget tidspunkt stoppet op og har tænkt over, hvornår det egentlig begyndte?

Jeg må desværre tilkendegive, at det har jeg ikke.

Men ifølge en artikel i Popular Elcetronics fra 1956 beskrives denne opfindelse i detaljer. Det drejer sig om operatøren Bell Telephone Laboratoriums, der i sin tid lavede eksperimenter med, at telefonen ringede med musikalske toner, i stedet for med en klokke, som vi alle sikkert har set i film fra ældre dato.

Dengang eksperimenterede man med tanken om, at ringetonen skulle efterligne lyden fra eksempelvis en klarinet. Der var en betydelig forskel på, hvor mange volt ”tonen” krævede, nemlig 1 volt, og klokken brugte 85 volt. Ja, det var stærke sager dengang - i dag regner vi i mili og mikrovolt.

Det vides ikke, hvordan ringetonen blev modtaget i offentligheden, men dog kan vi konstatere, at de fleste telefoner ikke havde en musikalsk tone, men snarere en lyd som en klokke. Så udviklerne dengang har højst sandsynligt været en smule forud for deres tid.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies