Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Risiko: iPad giver måske skader i leddene

Risiko: iPad giver måske skader i leddene

Flere og flere skoler udleverer iPads til eleverne, men nu vækker det bekymring hos forældrene. Måske giver iPad-brug skader i leddene.

En række skoler er begyndt, at udlevere iPads eller andre tablets til eleverne, hvilket blandt andet Odder Kommune har gjort. Men nu er bekymringen begyndt at melde sig.

 - Kommune giver elever tablets

Flere forældre i Odder har udtrykt bekymring for, om børnene vil få skader i leddene af at sidde i mange timer med de iPads, som skolen har givet dem. Forskningen kan endnu ikke svare på, om der er grund til bekymringen.

 -”Jeg blev opmærksom på det, fordi mine børn begyndte at få ømme arme og skuldre, da de havde haft deres iPads i 4-6 uger,” siger Søren Smidt fra Odder til DR.dk.

Hans datter benyttede ikke kun iPad’en til at søge informationerne med, men brugte den også til at skrive stil og lave regning på.

Der er ikke internationalt forsket i, om iPads og andre små tabletcomputere kan give flere skader, men en engelsk undersøgelse har vist, at kontorarbejdere oftere fik ondt i nakke, skuldre og ryg, hvis de arbejdede to timer eller længere med disse skærme.

-”Før har vi haft musearme i stor stil fra computerarbejde, og så får vi pludselig her nogle børn med et værktøj, hvor ergonomien overhovedet ikke har været overvejet. Det synes jeg er bekymrende,” siger Søren Smidt.

Kiropraktor Johannes Højbjerg fra Aarhus mener, at tablets er svære at skrive på, da skærmene og tastaturerne er små. Dog giver de også stor fleksibilitet og mulighed for, at arbejde i flere stillinger, hvilket er positivt.

-”Forældre og lærere børn skal ikke lade eleverne skrive stil på deres iPads, og de skal også sætte grænser for, hvor længe eleverne må arbejde eller spille på dem,” siger Johannes Højbjerg.


Læs også
:
 - Kæmpe regning for brug af skole iPad
 - Kommune får ekstra regning for iPads til skolebrug

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Zeb 10-09-2012 11:31:35

- I holder den forkert

0 0

Om brug af cookies