RoadAid – den sociale trafiktjeneste

En ny applikation giver dig crowdsourced trafikinfo.

RoadAid – den sociale trafiktjeneste

RoadAid er en ny applikation, der giver dig trafikmeldinger på din smartphone. Når du modtager en trafikmelding, så bliver den automatisk læst op, og du har mulighed for selv at tilføje trafikmeldinger.

Disse features er der ikke så meget nyt i, men det er derimod måden, som RoadAid skaffer trafikinformationer på. RoadAid en nemlig en social trafiktjeneste, hvor man som brugere kan advare hinanden om hændelser på vejene.

Brugerne kan via et interaktivt kort indberette detaljer og hændelser i trafikken. Andre brugere vil så ud fra deres lokation automatisk blive advaret om relevante hændelser. Det er også det, som man med et populært udtryk kalder crowssourcing – altså informationer som bliver delt mellem brugere.

Med RoadAid kan brugerne f.eks. indrapportere glatte veje, kødannelser, vejarbejde og politikontrol. Når andre brugere så nærmer sig et område, hvor der er indrapporteret en hændelse, så vil de modtag advarsel – både på skærmen og selve trafikmeddelelsen bliver læst op.

Vi har leget lidt med tjenesten, og den virker rimelig efter den sidste nye opdatering. Selve tjenesten er i bund og grund genial, men der mangler indhold i form at flere brugere, der deler deres viden med hinanden. Vi tror på RoadAids potentiale, og der skal nok komme flere brugere til.

På nuværende tidspunkt er RoadAid en åben beta i Danmark. RoadAid er derfor også kun tilgængelig på Andoroid platformen, men der er versioner på vej til både Windows Phone og iOS.

RoadAid er tilgængelig på Android Market.