Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   RoadAid - den sociale trafiktjeneste

RoadAid - den sociale trafiktjeneste

En ny applikation giver dig crowdsourced trafikinfo.

RoadAid er en ny applikation, der giver dig trafikmeldinger på din smartphone. Når du modtager en trafikmelding, så bliver den automatisk læst op, og du har mulighed for selv at tilføje trafikmeldinger.

Disse features er der ikke så meget nyt i, men det er derimod måden, som RoadAid skaffer trafikinformationer på. RoadAid en nemlig en social trafiktjeneste, hvor man som brugere kan advare hinanden om hændelser på vejene.

Brugerne kan via et interaktivt kort indberette detaljer og hændelser i trafikken. Andre brugere vil så ud fra deres lokation automatisk blive advaret om relevante hændelser. Det er også det, som man med et populært udtryk kalder crowssourcing - altså informationer som bliver delt mellem brugere.

Med RoadAid kan brugerne f.eks. indrapportere glatte veje, kødannelser, vejarbejde og politikontrol. Når andre brugere så nærmer sig et område, hvor der er indrapporteret en hændelse, så vil de modtag advarsel - både på skærmen og selve trafikmeddelelsen bliver læst op.

Vi har leget lidt med tjenesten, og den virker rimelig efter den sidste nye opdatering. Selve tjenesten er i bund og grund genial, men der mangler indhold i form at flere brugere, der deler deres viden med hinanden. Vi tror på RoadAids potentiale, og der skal nok komme flere brugere til.

På nuværende tidspunkt er RoadAid en åben beta i Danmark. RoadAid er derfor også kun tilgængelig på Andoroid platformen, men der er versioner på vej til både Windows Phone og iOS.


RoadAid er tilgængelig på Android Market.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Martin 08-02-2012 16:24:46

Er det ikke nøjagtig det samme som Google navigation gør når man har trafiklaget på?

0 0
Lars 09-02-2012 07:22:53

denne app har også trafiklaget. Derudover fortæller den med ikoner og tekst lidt detaljer omkring hvad det skyldes. Forleden fortalte den mig at der var kø på motorvejen med uheld og ene spor spærret. Google fortalte kun at der kø. Så kunne jeg jo godt regne ud at det ikke bare var en 5 minutters ting og drejede af inden jeg ramte køen :-)

0 0
Wer 07-02-2012 20:33:16

Der skal måske nævnes i artiklen at tjenesten er startet af danske iværksættere

0 0
Jeppe Andersen 07-02-2012 18:42:02

Det er ikke mere end to månederne siden at der lå en app i AppStore på toplisten med samme funktionalitet. Der var dog også navigation med.

0 0
07-02-2012 21:03:09

Vil det sige at den app også taler dansk til dig?

0 0
Om brug af cookies