Robot-kugle der styres via din smartphone

Hvad siger du til en lysende kugle som du kan styre fra mobilen?

Robot-kugle der styres via din smartphone

Det kan godt være, at du ikke har brug for en Bluetooth-styret robot i baseball-størrelse, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke vil have den.

En sådan bandit er Sphero fra Orbotix; en fjernbetjent bold, som du kan kommandere rundt via din smartphone – og den er allerede rullet ind på undertegnedes ønskeseddel. 

Den 4,3-tommer store LED-oplyste kugle tager mod kommandoer fra både iPhone og Android, og styres via accelerometrene eller via joysticks på skærmen.

Orbotix har åbnet for at alle udviklere kan implemetere Sphero-styresystemet i deres apps. Det betyder, at der forhåbentlig kommer en syndflod af augmented reality-spil til kuglen: Må vi foreslå en labyrint eller et racerspil?

Der følger tre til eks apps med kuglen, når den lanceres inden jul.

I skrivende stund viser Orbotix tre apps frem – en standard-app der styrer Sphero i realtid, en app der får kuglen til at rulle mønstre man tegner på skærmen, samt en Wii-lignende “golf”-app, hvor brugeren svinger sin smartphone, som var det en golfkølle, for at få kuglen til at rulle.

Sphero kan forudbestilles på hjemmesiden. Den forventes i handelen inden jul til en pris på omkring 120 dollars – omkring 750 kroner.