Roskilde Festival byder på mobilt data-boom

Den årlige festival i Roskilde er i gang og det betyder også, at der er tryk på det mobile netværk.

Roskilde Festival byder på mobilt data-boom

Roskilde Festivals warm-up dage sørger også for at varme det mobile netværk op. Ifølge TDC blev der foretaget ligeså mange opkald på en time, som der normalt fortages på en dag i februar måned i hele Roskilde.

I 2011 havde Telenor tre millioner opkald i løbet af festivallen, og teleselskabet 3 oplever samme adfærd ved deres kunder. I år er der i løbet af festivalens første fire dage foretaget mere end en halv million opkald og afsendt mere end en million sms-beskeder via 3’s netværk. Det skriver Computerworld.dk.

Telenors pressechef, Peter Glüsing, fortæller også at forbruget af mobildata er blevet fordoblet år for år. Sidste år brugte Telenors kunder mere end en terabyte i løbet af festivallen.

-”Den datatrafik vi ser i løbet af Roskilde Festival, svarer til den samlede datatrafik vi ser i en by, som Haslev med godt 11.000 indbyggere i løbet af et halvt år,” forklarer Rolf Hermansen, der er ansvarlig for Telenors dækningsstrategi.

Teleselskabet 3 har i forhold til sidste år syvdoblet deres kapacitet blandt andet ved fem nye mobile antenner, som skal sikre dataforbindelse for selskabets kunder.

Fortællingen går videre

Interessen for tematikken fortsatte. mobilsiden gik et skridt videre. 22/6/2012 publicerede redaktionen historien Net1 – test af mobilt bredbånd i udkantsdanmark (produkttest) – Læs her. Du finder seneste nyt her.