Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rovio fyrer knap 40 procent af sin stab

Rovio fyrer knap 40 procent af sin stab

Folkene bag Angry Birds spillene tager endnu en fyringsrunde. For under et år siden fyrede de 110 medarbejdere, nu ryger 260.

Rovio som er selskabet bag de ellers populære Angry Birds spil, har tilsyneladende svært ved at holde selskabet kørende med det eksisterende antal medarbejdere. De har netop meldt ud at de er nødt til at fyre 260 personer, hvilket svarer til 38 procent af den samlede stab.

For under et år siden, i oktober 2014, havde Rovio også en fyringsrunde hvor det gik ud over 110 medarbejdere. Tilbage i slutningen af 2013 havde selskabet 800 ansatte.

Læs også: Angry Birds bagmænd må fyre hver sjette

Rovio har ellers lige lanceret Angry Birds 2 som er blevet downloadet næsten 50 millioner gange verden over. Men at få brugerne til at installere spillet er kun det første trin, herefter skal de lokkes til at købe indhold i spillet for rigtige penge. I USA formåede Angry Birds to at lande på en 42. plads i mest profitable spil da det blev lanceret, ikke en helt skidt placering, men langt fra velkendte titler som Game of War, Clash of Clans og Candy Crush Saga.

Angry Birds er tilsyneladende ikke designet på en måde så det bliver lige så interessant for brugerne at kaste penge efter spillet, i en grad som andre typer af spil.

Læs også: Angry Birds film planlagt til 2016

Rovio har kontorer i Stockholm, London, New York, Los Angeles, Vancouver, Shanghai, Seoul og Tokyo - det involverer mange medarbejdere og Angry Birds 2 har altså ikke været det trækplaster man havde håbet på.

Dog kan Rovio håbe på at den planlagte 3D film der skulle ramme markedet i maj 2016 kan hive selskabet tilbage på rette spor. De 260 arbejdspladser der skal nedlægges, rammer ifølge Rovio over hele organisationen, undtaget er kun de hold der arbejder på filmen.

Kilde: TechCrunch

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies