Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygekort og mobil, hvordan hænger det nu sammen?

Rygekort og mobil, hvordan hænger det nu sammen?

Rygere syntes at være et jaget folkefærd. Nu kan man via mobilen se, hvor rygere kan opholde sig, endog med en cigaret i munden.

Nu er der kommet et rygekort, hvorudfra man kan se, hvor det stadig er tilladt at ryge.

Onsdag den 15. august 2007 var ellers en sort dag for rygere, da der her blev rygeforbud de fleste offentlige steder i landet. Nogle caféer eller offentlige institutioner indretter dog såkaldte rygerum, for at imødekomme rygere - men det er ikke helt let at overskue.


Løsningen på dette er rygekortet. Dette kort viser, hvor man må ryge. Det er lavet som et Google-kort, hvor man kan zoome ind eller ud alt efter behag. På nuværende tidspunkt fungerer kortet dog kun optimalt i de større byer, men der arbejdes på at få de mindre byer med.


Rygekortet kan der som sagt opnås adgang til via mobilen, en forudsætning er dog, at mobilen har mulighed for Java-applikationer.
Efter dette er på plads installerer man hjemmesiden www.google.dk/gmm

Så åbnes programmet, og derefter trykker man 'menu' og 'find virksomhed'. Derefter indtastes følgende adresse: http://kortlink.dk/44t6 efterfulgt af "ok". På denne måde kan man danne sig en hurtig oversigt over steder, hvor der stadig må ryges.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies