Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: 3s kunder får adgang til TDCs 4G-netværk

Rygte: 3s kunder får adgang til TDCs 4G-netværk

Snart er det slut med dårlig dækning på 3s netværk. Næste uge kan 3s kunder bruge TDC Groups prisvindende 4G-netværk, erfarer Mobilsiden.

Foto: Mobilsiden

Teleselskabet 3 og dets lavpristeleselskab OiSTER har længe måttet høre fra utilfredse kunder om, at dækningen ikke er lige så god som hos andre teleselskaber.

Det er formentlig snart slut, for nu vil teleselskabet gøre en ende på den dårlige dækning. Det erfarer Mobilsiden fra en kilde med kendskab til 3s planer.

Læs også: 3 firedobler datahastigheden med teknologi til 5G-netværk

Ifølge kilden, der ønsker at være anonym, er der tale om en roamingaftale med TDC Group, som betyder, at kunder på 3s netværk falder tilbage på TDC Groups 4G-netværk de steder, hvor der ikke er dækning på 3s eget 4G-netværk. Med andre ord bør kunden altid være på det netværk - enten fra 3 selv eller TDC Group - som er bedst det pågældende sted. Dermed bør 3-kunder kunne se frem til en markant forbedring af netværket.

Aftale træder i kraft allerede i næste uge

Ifølge Mobilsidens oplysninger har 3 testet løsningen i flere måneder, og aftalen vil træde i kraft om ganske kort tid. Faktisk bør roamingaftalen med TDC gælde i hele landet allerede om en uge:

  • Den 5. februar starter TDC og 3 roamingaftalen på Bornholm
  • Den 6. februar træder aftalen i kraft på Sjælland og på Fyn
  • Den 7. februar er kunder i hele Danmark omfattet af aftalen
Med roamingaftalen er der altså ikke tale om, at 3 lukker sit netværk og skifter til TDC Groups netværk, men derimod bliver TDCs netværk brugt som et supplement til de steder, hvor 3s netværk ikke er godt nok.

Det er endnu uvist, om aftalen gælder for alle kunder på 3s netværk (det vil sige både 3 og OiSTER), eller om roamingaftalen på den ene eller anden måde bliver begrænset til 3-kunder. Der kan også være tale om en tilkøbsservice for 3-kunder, men det mest sandsynlige er, at alle kunder på 3s netværk får gavn af roamingaftalen.

Det er ikke første gang, at 3 og TDC indgår et samarbejde. Indtil december 2015 havde 3 nemlig en roamingaftale med TDC, som gjorde, at kunder på 3s netværk røg over på TDCs 2G-net, når der ikke var dækning på 3s eget netværk. I netop december 2015 skiftede 3 så TDC Group ud med Telia, og aftalen omfattede nu både 2G og 3G. Og nu kan der altså være en aftale med TDC Group på vej igen, som denne gang omfatter 4G.

I dag har hjemmesiden recordere.dk gennem en anden kilde end Mobilsidens kilde også bragt historien om, at 3 og TDC Group indgår en roamingaftale. Det er med til at underbygge, at der formentlig er noget om snakken.

Mobilsiden har forelagt oplysningerne for Rikke Juul Rokkedal Therkildsen, som er Head of PR & Communications i 3, men hun havde ingen kommentar til rygterne.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies