Rygte: Alle Samsung Galaxy S10-modeller får fingeraftrykslæser i skærmen

Et nyt rygte påstår nu, at Samsungs næste top-serie får fingeraftrykslæser indbygget i skærmen. Læseren skulle komme i to variationer.

Rygte: Alle Samsung Galaxy S10-modeller får fingeraftrykslæser i skærmen

Rygtet om en fingeraftrykslæser indbygget i skærmen går helt tilbage til før Galaxy S8-serien. Nu forlyder det at Samsung endelig tager springet med Galaxy S10, men der er mere i det end som så.

Læs også: DisplayMate: Samsung Galaxy Note 9 har den bedste skærm

Samsung Galaxy S10 skulle efter sigende komme i tre versioner, med to forskellige løsninger til den indbyggede fingeraftrykslæser.

fingerprint
Foto: gsmarena.com

Samsung har angiveligt indgået en aftale med Qualcomm om at bruge deres ultrasoniske scanner i to af modellerne, mens den tredje model får Samsungs egen optiske scanner, hvilket svarer til den man bruger i dag. Den ultrasoniske scanner er omkring tre gange dyrere end den optiske. Meningen er, at den ultrasoniske scanner tager et 3D-billede af fingeren, hvilket både gør den mere sikker men også mere modstandsdygtig, da den ikke bliver påvirket af ting som fedtede fingre eller vand.

Læs også: Samsung inviterer til IFA-event den 30. august

Vi forventer at Samsungs Galaxy S10 bliver lanceret til februar og sat i handlen til marts. Derefter kommer det til at gå stærkt. Analytikere fra IHS Markit forudser, at der vil blive solgt 100 millioner enheder med fingeraftrykslæser i skærmen. Så fra 2019 kan den nuværende version være fortid i mobilverdenen.