Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Amazon kommer til Danmark dette forår

Rygte: Amazon kommer til Danmark dette forår

Et af verdens største handelssides, Amazon, vil udvide til Danmark, Sverige og Finland dette forår og lokke med gratis dag til dag-levering, lyder et rygte.

Foto: Businessinsider.com

Der har længe været spekulationer og bange anelser i handelsbranchen om, at Amazon en skønne dag vil træde ind på det danske marked - noget som anses som for en stor trussel. Nu er et nyt rygte dukket op, som peger i retning af netop en nordisk udvidelse af Amazon.

Den finske nyhedsside Metropolitan skriver nemlig i dag, at der formentlig er noget om snakken. Mediet citerer Per Svärdsön, administrerende direktør i firmaet Apotea, for at sige, at der er masser af rygter i markedet om et hemmeligt projekt hos Amazon om at ekspandere til Norden med en lancering i "foråret 2018". Også danske Børsen skriver i dag om, at der er rygter om, at Amazon kommer til Danmark.

Læs også: Amazon buldrer frem: er nu klodens 3. største virksomhed

En dansk lancering af Amazon vil betyde, at det ikke længere er nødvendigt at shoppe via Amazon.co.uk, Amazon.de, Amazon.com eller fra andre lande. Handelstjenesten bliver derfor ikke kun lettere tilgængelig for den gennemsnitlige dansker med en dansk side, men der vil formentlig også komme flere danske varer i det i forvejen gigantiske kartotek.

Foto: REUTERS/Phil Noble

Det måske mest tillokkende er, at Amazon angiveligt vil byde på gratis dag til dag-levering af varer - dog formentlig kun for Prime-kunder. En lancering af Amazons størrelse i Danmark, Sverige og Finland vil formentlig have enorm indvirkning på logistikbranchen, der kan se frem til en pæn stigning i antallet af forsendelser. Amazon skulle nemlig være i gang med at opføre et nordisk varehus for at kunne sende pakker til køberne dagen efter, de er blevet bestilt.

Læs også: Amazon Go: et supermarked uden kø og kasser

Ifølge Patrik Hedelin, som er partner i firmaet Eequity, tager det lang tid for Amazon at få logikstikkæden op at køre, og han mener at vide, at projektet med et nordisk Amazon-varehus er i sin slutfase – noget der altså kunne pege på den førnævnte lancering dette forår.

Det skal dog, som altid, bemærkes, at det ganske vist kun er rygter, og meget kan som bekendt endnu ske.

Tror du, at Amazon kommer til Danmark? Skriv meget gerne en kommentar nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies