Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Både iPhone 7 og 7 Plus får optisk billedstabilisering

Rygte: Både iPhone 7 og 7 Plus får optisk billedstabilisering

De i forvejen stabile billeder og videoer fra iPhone 6s bliver endnu mere stabile i iPhone 7, for dens bagkamera udstyres med optisk billedstabilisering.

Foto: Weibo.com (@KK)

På trods af at den almindelige iPhone 6s ingen optisk billedstabilisering har at gøre godt med, er kameraet optimeret så godt med softwaretricks, at videoer kan virke mere stabile end videoer optaget med andre telefoner, der netop har optisk billedstabilisering.

Nu står Apple dog til alligevel at udstyre iPhone 7 med optisk billedstabilisering. Et billede af den formodede kamerasensor til iPhone 7 er nemlig blevet sendt fra en kinesisk kilde til den altid velinformerede Twitter-tipster, Onleaks - denne gang på hans hjemmeside Nowhereelse.

Læs også: Ingen stereohøjttalere i iPhone 7 trods skrottet minijack-port

Helt tilbage i marts måned blev det første billede af kamerasensoren lækket til hvad der på det tidspunkt mentes at være iPhone 7 Pro, men som nu vil blive kaldet iPhone 7 Plus. Denne dual-sensor har helt præcis samme designtræk som den nye, enkeltstående sensor.

Foto: Nowhereelse.fr

Som det ses i ovenstående billede, er iPhone 7-sensoren, lige som den i iPhone 6 Plus og iPhone 6s Plus, noget større end sensorerne uden optisk billedstabilisering. Det skyldes naturligvis, at der skal være lidt frirum rundt om sensoren, sådan at den kan bevæge sig og kompensere for de rystelser, der måtte være.

At vurdere ud fra billederne ser sensorerne i iPhone 7 og 7 Plus ud til at blive holdt stabile ved hjælp af to akser, hvilket også er det mest udbredte.

Læs også: Apple skrotter den ene af tre planlagte iPhone 7-modeller

Visse telefoner er så småt begyndt at komme med 4-akset optisk billedstabilisering, eksempelvis Xiaomi Mi 5, men så længe softwaren er tilpasset optimalt, bør det ikke være nogen ulempe, at der ’kun’ er to akser. Apple er som bekendt mestre i at få software og hardware til at spille bedst muligt sammen, så der er næppe noget at være bekymret for på den front.

Dagens nyhed betyder altså, at du i år ikke skal være nødsaget til at gå op i den dyrere og ikke mindst større 5,5” iPhone 7 Plus for at kunne nyde godt af optisk billedstabilisering. Det eneste der efterhånden mangler er en invitation fra Apple til den kommende event og at de to iPhones naturligvis bliver lanceret.

Læs også: Bliver iPhone 7 afsløret den 7. september?

Apples event menes at finde sted den 7. november, hvorefter muligheden for at forudbestille de to nye iPhone åbner to dage efter. En mulig dato for, hvornår iPhone 7 og iPhone 7 Plus lander i de danske butikker er desuden den 23. september. Det er som bekendt blot spekulationer, så der er ikke andre råd for end at vente tålmodigt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies