Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Facebook vil også streame musik

Rygte: Facebook vil også streame musik

Både YouTube, Spotify og Apple Music kan få uventet konkurrence fra den sociale mediegigant.

Står nyhedsbrevet Music Allys kiler til troende, så er en ny IT-mastodont på vej ind i det boomende musik-streamingmarked. En måned efter at sværvægteren Apple entrerede streamingscenen pønser Facebook på en lignende tjeneste.

Selve tjeneste rygtes til at gå både Spotify og Apple Music i bedene med fri musikbuffet mod en fast månedlig betaling.

Streamingen vil virke i samspil med et anden tiltag Facebook har på tapetet: streaming og hostning af reklamefinansierede musikvideoer - en pendant til YouTube/Vevo samspillet.

Læs også: Første kig: Sådan er det nye Apple Music

Først video, så musik

Præcis hvordan Facebooks musiktjeneste vil forme sig og hvornår den vil debutere er uvist, men Music Ally’s anonyme kilde forklarer at Facebooks musikprojekt vil komme i to faser: først vil Facebook musikvideoer rulles ud inden for nogle måneder, mens streaming vil debutere på et senere tidspunkt.

Facebooks musikdrømme rejser samtidig spørgsmål: vil den sociale gigant udvikle sin egen tjeneste eller i stedet købe en af de i forvejen etablerede aktører?

Med storindkøb for sammenlagt 140 milliarder kroner for beskedtjenesten Whatsapp, VR-udviklerne Oculus VR og den sociale fototjeneste Instagram, frygter Facebook ikke at investere svimlende beløb i etablerede aktører.

Læs også: Facebook køber WhatsApp for svimlende beløb

Music Ally’s kilder forventer her, at Facebook vil foretrække at udvikle deres egen løsning frem for at betale sig til en i forvejen eksisterende tjeneste. En beslutning der vil stå i kontrast til Apples køb af Beats streamingtjeneste for 20 milliarder kroner - et år forud for lanceringen af Apple Music.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies