Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Google vil forbedre Samsungs Android-software

Rygte: Google vil forbedre Samsungs Android-software

Google går nu aktivt ind og hjælper Samsung med at få optimeret brugeroplevelsen af Samsungs Android-tilpasning, TouchWiz, lyder et rygte.

Sådan ser Samsungs TouchWiz-udgave af Android ud i dag. Måske vil Google ændre på dette.
Sådan ser Samsungs TouchWiz-udgave af Android ud i dag. Måske vil Google ændre på dette.

Samsungs egenudviklede udgave af Android kendt under navnet TouchWiz har ikke det bedste ry i Android-verdenen, fordi brugerfladen opfattes som sløv og i høj grad afviger fra det oprindelige Android både hvad angår funktioner og design.

Samsungs tunge tilpasning har ifølge et rygte fra Samsung Viet tilsyneladende også plaget Google, som nu aktivt vil gøre en indsats for at komme de problemer, der må være med TouchWiz-brugerfladen, til livs. Det fremgår ikke helt konkret, hvilke mulige forbedringer og optimeringer, der er tale om.

Det kan således både være forbedringer af ydeevnen som eksempelvis en rettelse af de mange problemer, der har været med af holde apps kørende i baggrunden, uden at de lukkes, på trods af, at de seneste modeller som Galaxy S6 edge+ og Galaxy Note 5 har hele 4 GB RAM.

Læs også: Samsungs planer for udrulningen af Android 6.0 afsløret

Det kan også være forbedringer af brugergrænsefladen, som afviger gevaldigt fra den måde, Google har tiltænkt Android.

Under alle omstændigheder kan det være i Googles interesse at sikre sig, at Samsungs Android-tilpasning tager sig bedst muligt ud, da netop TouchWiz-tilpasningen af Android er den, som ofte associeres med styresystemet. Samsung sidder nemlig på intet mindre end 21,4 % af hele smartphonemarkedet.

Det er svært at sige på nuværende tidspunkt, om der er hold i rygtet. Historien stammer fra et anonymt tip, som enhver i teorien kunne finde på, men på den anden side er der ikke noget, der direkte taler imod, at Google vil og kan involvere sig i bedre tilpasninger af det åbne styresystem.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies