Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: HTC One M10 afsløres den 11. april under nyt navn

Rygte: HTC One M10 afsløres den 11. april under nyt navn

Ifølge et nyt rygte løfter HTC sløret for den længe ventede topmodel den 11. april, men det bliver ikke under navnet One M10.

Her ses et bud på, hvordan HTC One M10 kommer til at se ud. Det er baseret på det for nyligt lækkede billede.
Her ses et bud på, hvordan HTC One M10 kommer til at se ud. Det er baseret på det for nyligt lækkede billede.
Foto: XDA-developers.com

Den næste topmodel fra HTC har været længe undervejs, og heller ikke denne gang har producenten kunne undgå at få lækket specifikationer og billeder af telefonen før tid - senest det første billede af et fysisk eksemplar.

Læs også: Første billede af HTC One M10 afslører store designændringer

Visse detaljer mangler dog fortsat - heriblandt datoen for hvornår den afsløres og lanceres og ikke mindst prisen. Et nyt rygte fra den spanske hjemmeside 4gnews mener at kende til førstnævnte: Datoen for hvornår HTC afslører topmodellen.

Ifølge hjemmesiden vil en event finde sted mandag den 11. april i London, hvilket stemmer overens med de tidligere rygter om, at den ikke når at blive klar til en afsløring ved Mobile World Congress fra den 22. februar til den 25. februar.

Kommer ikke til at hedde One M10

En næsten mere interessant oplysning fra kilden er, at HTC angiveligt dropper navnet One M10 til modellen, som ellers ville være det mest oplagte som næste model i M-serien.

Læs også: HTC M10 kan lande på markedet under navnet O2 (rygte)

Navnet O2 har tidligere været på tale, men det stemmer ikke helt overens med dagens rygte, hvor det lyder, at HTC stadig vil beholde ”One”-delen i navnet. Den velkendte HTC-udvikler, d, mener at vide, at O2-navnet skulle være droppet. Han henviser i stedet til navnet Parfume, men det skulle blot være kodenavnet.

Hvad navnet derfor ender med at blive, er ikke til at vide på nogen måde på nuværende tidspunkt.

Til højre ses den kommende HTC-topmodel. Til venstre for er One A9 og One M9.
Til højre ses den kommende HTC-topmodel. Til venstre for er One A9 og One M9.
Foto: Twitter.com

HTC går en svær tid i møde

HTC står over for årets vigtigste produktlancering, hvor der er meget på spil. Den taiwanesiske producent har efter lanceringen af One M9 lidt under særdeles dårlige salgstal med røde tal i regnskaberne til følge. Det skyldtes blandt andet, at den dengang nye Snapdragon 810-processor overophedede i høj grad, og samtidig levede kameraet ikke op til forventningerne, lige som der var sket minimale nyheder på designfronten.

Ændringer på designfronten sker der til gengæld i år, men om det er i den rigtige vej, er noget tvivlsomt. Den næste HTC-topmodel viderebringer nemlig i høj grad designet fra efterårets model, One A9, som er blevet beskyldt for at ligne iPhones.

Det ændrede design betyder samtidig et farvel til de såkaldte BoomSound-stereohøjttalere på fronten – noget som ellers er en af de ting, som HTC har fået meget ros for.

Læs også: Rygte: HTCs UltraPixel-kamera vender tilbage i One M10

Et problem, som også har ramt HTC især med den seneste One A9, er prissætningen. I USA startede HTC ud med en nedsat pris de første uger på kun 2.640 kroner, hvorefter prisen steg til 3.300 kroner. I Danmark blev den vejledende pris sat til hele 4.490 for en smartphone med specifikationer i mellemklassen, og det gjorde bestemt ikke situationen bedre.

Derfor har hjemmesiden 9to5mac også skrevet artiklen ”HTC's One M10 skal være mere end en skinnende ny telefon for at kompensere for tidligere fejltagelser”, hvori det lyder, at HTC i den grad skal oppe sig, hvis producenten har planer om at blive på smartphonemarkedet trods lovning fra direktøren om, at firmaet "aldrig forsvinder".

Om HTC har set problemerne i øjnene og derfor sløjfer One M10-navnet for at skifte over til det nye, vides endnu ikke, men kan virke ret sandsynligt. Det hele vil vise sig, når HTC-topmodellen bliver en realitet – altså foreløbigt den 11. april i London. Indtil da er der ikke andet for end at vente.

HTC One M10: Foreløbige specifikationer

  • Dimensioner: 144,6 x 69,7 x 9,6 mm
  • Skærm: 5,2" LCD (nyt rygte)
  • Opløsning: QHD (1.440 x 2.560 pixels) - 565 PPI
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 820 (4 x op til 2,2 GHz), Adreno 530-grafikchip
  • Kamera: 12 megapixel UltraPixel
  • RAM: 4 GB
  • Intern lagerplads: 32 GB + microSD-understøttelse
  • Batteri: 3.000 mAh
  • Software: Android 6.0 Marshmallow + HTC Sense-brugerflade
  • Andet: Fingeraftrykslæser

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies