Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: iPhone får store opgraderinger hvert tredje år

Rygte: iPhone får store opgraderinger hvert tredje år

Apple vil fremover kun give iPhones en stor opgradering hvert tredje år frem for hvert andet. Den nye produktcyklus træder allerede i kraft med iPhone 7.

Med Apples nye cyklus af iPhones vil der kun komme større designændringer og nyheder hvert tredje år.
Med Apples nye cyklus af iPhones vil der kun komme større designændringer og nyheder hvert tredje år.
Foto: Mobilsiden.dk

Der kommer ikke lige så ofte store nyskabelser fra Apple som hidtil. Den altid velinformerede japanske avis, Nikkei, mener nemlig at vide, at Apple går over til en treårig produktcyklus frem for den hidtidige toårige.

Det vil sige, at der kommer til at gå tre år imellem de helt store opgraderinger af Apples iPhone med et helt nyt design og store nyskabelser, mens der i de to mellemliggende år kun vil ske mindre forbedringer som eksempelvis forbedret kamerakvalitet.

Læs også: Rygte: iPhone 7 får dobbelt op på RAM og lagerplads

Årsagen til Apples nye strategi skyldes ifølge den japanske avis to faktorer. Først er der den, at smartphones har udviklet sig så meget i de foregående år, at det er svært at gøre de samme, store teknologiske fremskridt som hidtil. iPhones og alle andre smartphones er med andre ord blevet så gode, at der er brug for mere tid til at lade markedet udvikle sig, før en helt stor opgradering kan lade sig gøre.

Dernæst er der den faktor, at salget af smartphones er faldet gradvist gennem årene, og at markedet på disse breddegrader er mættet. Med langt færre teknologiske skridt taget år for år er der ikke samme grundlag for at bruge ressourcer på en kæmpe designmæssig og funktionsmæssig opgradering, hvis ikke markedet er til det.

Næste store opgradering sker i 2017

En treårig iPhone-cyklus kommer ikke helt ud af den blå luft. Historien har nemlig igennem mange løse rygter gået på, at den næste store iPhone-opgradering først finder sted i 2017, hvor der vil komme et helt nyt glasdesign og større ændringer som en AMOLED-skærm.

Læs også: Ny tegning: iPhone 7 bliver tykkere end iPhone 6s

I år må du derfor nøjes med små, subtile forbedringer som dual-kameraet i iPhone 7 Plus, forøget lagerplads og RAM og ikke mindst et farvel til minijack-stikket – alt sammen i et noget nær identisk design med iPhone 5, 5s, 6 og 6s.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies