Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Nexus 7 bliver billigere

Rygte: Nexus 7 bliver billigere

Rygter florerer på nettet omkring en kraftig prisnedsættelse af Google Nexus 7 by Asus - måske halv pris til næste år.

Google Nexus 7 by Asus er allerede en af de bedste Android tablets der kan købes herhjemme, og samtidig blandt de billigste, men nu går rygterne omkring en kraftig prisnedsættelse af enheden.

Google Nexus 7 - din næste tablet? (produkttest)

Aktuelt er den amerikanske pris for Nexus 7 på 199 dollars, men den pris kan nemt ramme 99 dollars i løbet af 2013. Det skriver Cnet.com.

Ifølge hjemmesiden så er producenten Asus ved at modtage billigere producerede komponenter, der kan anvendes i Nexus 7.

Dog menes det at Nexus 7 i første omgang ”blot” vil falde til omkring 129 til 149 dollars, og derefter til 99 dollars.

- Web-TV: Se testen af Nexus 7

Prisfaldet vil ifølge rapporten kunne ske på baggrund af en effektivisering i produktet, hvilket nedsætter produktionsomkostningerne.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim Harder 23-12-2012 12:20:14

Hvor står det i artiklen hos Cnet.com?

Der står 99$ men der står intet om 2012, Tror nærmere det bliver i 2013.

0 0
Jacob Smidt 27-12-2012 10:30:19

Hej Kim.

Tak for din kommentar, og det er bestemt en fejl fra min side, der skulle selvfølgelig stå 2013, hvilket det nu er ændret til :)

0 0
evilguy 21-12-2012 11:09:18

Googles partnere sidder nok ikke ligefrem og klappe i hænderne over, at Google på denne måde dumper prisen og ødelægger hele markedet for de partnere, som har valgt at satse på Android. Først Nexus 4 og ny Nexus 7.

Måske nogle producenter skulle begynde at spørge sig selv, om de har valgt at satse på den rigtige hest...

0 0
27-12-2012 08:33:38

Hvad skulle de ellers vælge ? WP er jo stadigt relativt dødt....Blackberry og ios er jo ikke ligefrem en option for OEM producenter....Og mon ikke de overlever....

0 0
Thomas Larsen 21-12-2012 12:22:01

Nej der er sikkert ingen firmaer der er glade for at det bliver sværere og sværere for dem at sælge deres produkter med så høje profit margener. :)

Men hvilken hest mener du da ellers de skulle have satset på?

iOS er Apple only.
WebOS var/er Palm/HP only.
Blackberry er RIM only.
Deres egne OS og Windows Mobile(Heller ikke gratis) var år bagud, så det ville i alle tilfælde være en rimelig risikofyldt affære at gå den vej.

Android har tilladt dem at have Google til at lave fodarbejdet og så kan firmaet lave de resterende finjusteringer selv.

Selv i dag, hvis de vil, kan de jo bare tage Android og smide Google på porten, og starte deres eget økosystem, ligesom Amazon, hvis de ellers så gerne vil forsøge det.

Så jo de har vist satset på den rigtige hest, men om det er fortsat den rigtige hest må de jo gøre op med sig selv, indtil for nyligt var det jo praktisk talt den eneste hest.

Men mon ikke producenterne skal være glade for at de hidtil har haft en konkurrent (iPhone) der har sat priserne så højt, og de har haft en partner (Google/Android) som har givet dem et gratis OS og økosystem, hvilket i sidste ende har givet dem muligheden for at prissætte godt i forhold til konkurrencen, og stadigvæk tjene tonsvis af penge på lortet?

0 0
evilguy 21-12-2012 13:11:27

Når man som producent køber en licens til Windows Phone, så følger der rettigheder til patenter med i købet.

Android er på papiret gratis, men det følger ingen rettigheder med. så Google har måske "foræret" dem et på papiret gratis operativsystem, men som bl.a. HTC har fundet ud af, så koster rettigheder/patenter altså rigtige penge.

0 0
Thomas Larsen 21-12-2012 14:01:04

Nu er Windows Phone jo et Microsoft produkt, du får jo heller ikke patenterne af Microsoft fordi du går ud i butikken og køber Windows 8.

Du hentyder nok nærmere til at Microsoft beskytter sine OEM-kunder i det tilfælde at et firma som Apple siger at der er en funktion i Windows Phone styresystemet som er beskyttet under deres patent.

Selvfølgelig da Microsoft laver Windows Phone 8 er det bare mere end slags garanti for at Microsoft har sørget for at alle implementationer enten ikke bryder nogle patenter eller de er licenseret/patenteret af Microsoft, i tilfældet af at det ikke skulle være tilfældet, så tager Microsoft ansvaret.

AOSP er også bygget på samme måde, de forsøger selvfølgelig også at undgå alle de forskellige software patenter i deres implementation af Android, hvis ikke, så ville Google være et rigtigt attraktivt mål for fx. Apple.

Men de kan jo selvfølgelig bygge hvad de vil på AOSP, og Google har da selvfølgelig en interesse i at hjælpe producenterne i at beskytte dem selv, hvor det er muligt, hvilket de også har gjort før, nu har jeg ikke fulgt sagen tæt men Google kan selvfølgelig ikke beskytte HTC mod deres egen implementation.

Så selvfølgelig, hvis man vil have en lignende beskyttelse, vil det være en idé at gå efter at lave AOSP-Android, istedet for at lave deres egen skins såsom Touchwiz, Sense, MotoBlur, osv.

Samsung sagen handlede rigtigt meget om designet, men der var også et par tekniske ting.

Blandt andet var der det såkaldte "rubber-band" patent.

Dette patent dækker sådan set over at når man når slutningen af et dokument, så kan man stadigvæk "trække op" i interfacet, men den har sådan en rubber-band effekt til det.

I AOSP har man ikke samme effekt, istedet for laver man et glow/highlight for at indikere at man har nået enden, og der ikke er mere.

Diskussionen om disse, efter min mening, latterlige patenter, kan vente til en anden dag.

Men det var altså Samsung der lagde rubberbanding ind i deres version af Android, og ikke Google, derfor er det selvfølgelig heller ikke Google's problem, ligesom det selvfølgelig heller ikke vil være Microsoft's problem, fordi Microsoft ikke tillader sine OEM-kunder meget råderum i form af tilpasning af styresystemets look and feel.

Så man kan være relativt sikker, fra et software patent standpunkt, at man undgår en masse problemer hvis man holder sig tæt til AOSP-implementationen af Android.

At HTC så giver efter Apple patentkrig er ærgeligt for HTC, men sagen mod Samsung bliver mere og mere speget for Apple, både deres rubber-band og pinch-to-zoom patenter er forløbigt blev erklæret for ugyldige.

Men som det mest vigtige har Apple sådan set endegyldigt fået slået fast at der ikke kan gøres forretning ud af at få konkurrenternes produkter hevet af markedet.

0 0
Alex 21-12-2012 19:10:14

Samsung er faktisk blevet sagsøgt for Galaxy Nexus, så det at lave et "rent" android produkt er ikke en sikkerhed. Så længe at man "bruger" et stykke software på dit eget produkt og det software bryder nogle patenter kan du sagsøges. Desværre..

0 0
Thomas Larsen 21-12-2012 19:42:07

Ja, jeg kender godt sagen, men jeg tror du misforstod mig, jeg påstod ikke at de ikke kunne sagsøges, tværtimod.

0 0

Om brug af cookies