Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Nokia skal lave WP7 telefoner

Rygte: Nokia skal lave WP7 telefoner

Rygterne svirrer fortsat om, hvorvidt Nokia i det nye år skal producere smartphones med Windows Phone 7 styresystemer.

Lige siden Stephen Elop blev øverste direktør for Nokia tidligere i år, har mange spekuleret i, om han ville bruge sin tidligere stilling som business-chef for Microsof til noget.

Og nu ser det ud til, at Stephen Elop forsøger at få WP7 styresystem ind i fremtidige Nokia smartphones, det skriver det anerkendte russiske mobil-site, Mobile-Review.  

I hvert fald har Nokia og Microsoft på det seneste efter sigende haft flere møder bag lukkede døre.

Men igen, det er der jo så mange, der har haft - deriblandt Andy Rubin, der er chef for Googles Android-udviklingsafdeling.

Hvad med Symbian?

Nokia har ellers lagt kræfterne i at udvikle deres Symbian styresystem.

Men for nylig meldte de ud, at MeeGo var fremtiden for Nokia, og at de i løbet af 2011 vil komme med en den bedste brugerflade smartphones-verden nogensinde har set.

Nokia er ellers kommet forholdsvis stærkt tilbage efter lanceringen af Nokia N8, efter nogle år med både teknologisk og økonomisk tilbagegang.

Læs også:
- Nokia N8 er en populær smartphone
- Nokia sagsøger Apple for patenter
- Apple og HTC fører stort på smartphones
 

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 22-12-2010 10:29:04

Meego betyder ikke en udfasning af Symbian, det er det faktum som mange ikke forstår. Meego er en helt ny platforms kategori. Ja Symbian er ikke Nokias top platform mere, men vil stadig blive benyttet på en meget stor del af Nokias telefoner langt ud i fremtiden. Det er ikke enten eller men både og…

0 0
NK 21-12-2010 10:08:31

ikke tænkes at Nokia som f.eks HTC ville forsøge at lave telefoner med forskellige styresystemer. Jeg ville ALDRIG købe en Nokia telefon hvis det var android/google styresystem på. Deres styresystem er ikke til hundene.. Symbian 3 er fuldt ud på højde med Android som efter min mening er en rodet omgang..

0 0
21-12-2010 12:08:44

Der findes altid nogle som vil forsvare Symbian 3, Nokia er bare ikke en af dem(hvorfor ellers bruge penge på Meego og evt. WP7).

Desuden er jeg uenig, hvis Nokia begynder at Android så vil jeg da i den grad overveje dem. Du får det mange anser for at være en god UI formenligt krydret noget Nokia Sense, hvilket både kan være godt eller skidt og du får Nokias generelt gode hardware og med hjælp fra en designer måske endda en flot mobil.

Androids største problem er at det kun er kommet på to æstetisk veldesignede mobiltelefoner X10 mini, Legend og måske til dels X10. Nokia har sådan set muligheden for at udfylde det hul.

Men på den anden side kan det være at Meego har potentiale til at blive det femte store mobilsystem.

0 0
Henrik 22-12-2010 11:42:27

"Der findes altid nogle som vil forsvare Symbian 3, Nokia er bare ikke en af dem(hvorfor ellers bruge penge på Meego og evt. WP7)."

Sikker noget vrøvl. Hvis Nokia bestemmer sig for at lave et WP7 device, er det fordi de kan se noget værdi i at gøre det. Mht. Android gir det ikke noget værdi for Nokia - af åbenlyse grunde. Nokia satser på både Symbian og Meego - de to ting udelukker ikke hinanden. Det er jo ikke for sjov, at de har brugt det meste af sidste år på at harmonisere hele udviklingsmiljøet til at være det samme på både Symbian og Meego.

PeterL - du bør virkelig checke lidt fakta, før du spiller "kloge Åge".

0 0
21-12-2010 07:03:00

Med Nokias byggekvalitet,og hvis Microsoft får rettet de sidste mangler i WP7,så bliver det et stensikkert hit.

0 0
Jakob Schytz 21-12-2010 00:30:49

Nokia burde indse at deres styresystem er lige til hundene.
De laver fortrinelige mobiler, udenpå. Deres største hage har altid været styresystemet. De burde droppe deres Symbian og gå til Google.
Nokia var gode til Smartphones, engang.

0 0
sohrab/windowsphone 21-12-2010 12:16:48

Rolig nu symbian er ok husk nu at n8 er næsten udsoglt her i danmark. jeg kan heller ike lig nokia men som om google gøre det beder nokia har stadig magten over alle mobiler ikke smartphones husk også at wp7 er næsten kommet til verden og i eurupa melder nogen af de største tele udbyder udsoglt

http://www.mobilsiden.dk/nyheder/butikkerne-er-stovsuget-for-nokia-n8-og-iphone-4,lid.13686/

http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/nokia-n8-n-som-naesten-perfekt-mobiltest,lid.13012/

0 0
Cava Mondo 20-12-2010 23:08:29

Det virker umiddelbart som om deres branding/marketing division enten er stok konservative eller snorksover.

0 0
20-12-2010 22:41:18

Gad vide om de (måske) vælger WP7 fordi Meego ikke bliver godt nok. Nokia virker som et firma der har svært ved at få fokus.

0 0
Henrik 21-12-2010 14:22:06

Nokia har jo netop IKKE meldt noget ud. At der er nogle der spreder rygter kan de jo ligesom ikke styre, vel?

0 0
Cava Mondo 20-12-2010 20:30:18

Mmm tror snart Nokia skal til at passe på ikke at komme med så mange forskelligt rettede udmeldinger. Det er ikke fordi de har voldsomt meget troværdighed at tære på.

0 0
Henrik 21-12-2010 14:21:19

Nokia har jo netop IKKE meldt noget ud. At der er nogle der spreder rygter kan de jo ligesom ikke styre, vel?

Nu er det jo ikke nyt at Nokia har samarbejde med Microsoft - både Silverlight, Office osv. har Microsoft allerede lavet Symbian versioner af. Så man kunne da godt forestille sig, at Nokia måske laver et par WP7 devices - om ikke andet så for at Microsoft kan få nogle konkurrence-dygtige devices på hardware kvalitetssiden.

Men situationen er den samme som med Android - der er ikke meget værdi for Nokia i at bruge disse OSer, sålænge Symbian (som er deres eget) gir dem dominerende markedsandel og appstore kontrol (og dermed kontrol over indtjening).

0 0
Allan 21-12-2010 08:43:43

Husk lige på, at Nokia ikke har meldt noget ud om WP7 - det er ren spekulation indtil videre.

Jeg tror også der kan være lidt taktik i det - lad os antage at Nokia virkelig er interesseret i WP7, så kunne jeg forestille mig, at Nokia's forhandlingsposition vs Microsoft ville blive svækket en del, hvis Nokia allerede havde meldt ud, at man ville satse på WP7.

Så lad nu det spil gå sin gang - det ville jo ikke være første gang et firma "sadler om" og helst ikke vil snakke om det, ej heller ville det være første gang der var rygter fremme, der ikke har noget på sig...

0 0

Om brug af cookies