Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Samsung tester Galaxy Note 6 - med og uden kurvet skærm

Rygte: Samsung tester Galaxy Note 6 - med og uden kurvet skærm

Samsung er i fuld sving med at forberede Galaxy Note 6, men har endnu ikke besluttet sig for, om den skal være med eller uden kurvet skærm.

En efterfølger til denne Note 5, som ikke kom til Europa, er på vej, lyder rygterne.
En efterfølger til denne Note 5, som ikke kom til Europa, er på vej, lyder rygterne.
Foto: Samsung.com

Det er ikke andet end 8 måneder, siden Samsung lancerede Galaxy Note 5 sammen med den kurvede Galaxy S6 edge+, og allerede nu florerer der rygter om efterfølgeren Galaxy Note 6.

Det er den hollandske hjemmeside GSM Helpdesk, der er i besiddelse af en masse viden om den næste Note-smartphone fra Samsung gennem det, som siden beskriver som en ”pålidelig kilde”. Denne kilde melder om, at Samsung ikke kun har udarbejdet én, men to prototyper af den næste Galaxy Note 6.

Under motorhjelmen er de to modeller helt identiske, hvor den eneste forskel er skærmen. Samsung er nemlig splittet om, hvorvidt den næste Note 6 skal have en kurvet skærm lige eller ej.

Læs også:  LG driller Samsung med, at Note 5 ikke skal til Europa

Umiddelbart skulle man mene, at en kurvet skærm ikke harmonerer synderligt godt med en stylus, der vil være nemmest at bruge på en plan overflade, men noget tyder på, at forbrugerne er ellevilde med den kurvede skærm fra Galaxy S6 edge og Galaxy S7 edge.

En anden årsag til, at en kurvet Note 6 er på tegnebrættet, er at der formentligt ikke kommer en Galaxy S7 edge+ i år. Sidste år var der et behov for en større, kurvet Galaxy S6 edge, da både Galaxy S6 var og Galaxy S6 edge havde samme størrelse med en skærm på 5,1”. I år har Galaxy S7 beholdt skærmen på 5,1", men Galaxy S7 edge er derimod røget op på 5,5”.

Det vil derfor ikke give mening at lave en Galaxy S7 edge+ med en skærm, der kun er 0,2” større (5,7”) lige som Galaxy S6 edge+. Derfor kan det formentligt godt give mening, at en endnu større, kurvet Samsung-smartphone i stedet bliver i form af en Note 6.

Udstyres med kommende Snapdragon 823-processor

Uanset om den får en kurvet skærm eller ej, vil rygterne vide, at Galaxy Note 5 bliver udstyret med en 5,8” stor skærm med en WQHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels, mens processoren – ikke overraskende – bliver en af Samsungs egen fra Exynos 8-serien. Den eksakte processormodel kendes endnu ikke, men der er formentligt tale om den samme Exynos 8890-processor fra Galaxy S7, hvor frekvensen får et lille nøk i vejret.

Et andet rygte fra hjemmesiden SamMobile har peget på, at Samsung også vil lave en Snapdragon-variant lige som med Galaxy S7, men det bliver ikke med Snapdragon 820-processoren som drivkraft. I stedet forlyder det, at den vil komme med en Snapdragon 823-processor, som ikke engang findes på markedet endnu. Det skulle være den samme processor som Snapdragon 820, men også her er frekvenshastigheden skruet lidt op.

Læs også:  Sammenligning: HTC 10, Samsung Galaxy S7, LG G5 og Huawei P9

De resterende specifikationer lyder på hele 6 GB RAM, som også OnePlus 3 også rygtes at komme med, 32 GB intern lagerplads med mulighed for at udvide med et microSD-kort, samme 12 megapixel kamera fra Galaxy S7, en iris-skanner som supplement til fingeraftrykslæseren og et ordentligt batteri af slagsen på 4.000 mAh – hele 1.000 mAh mere end forgængeren, Note 5.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies