Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Skub bunden ud af LG G5 for at skifte batteriet

Rygte: Skub bunden ud af LG G5 for at skifte batteriet

LG vil gøre brug af et helt særligt design i den kommende LG G5, hvor batteriet kan skubbes ud og udskiftes fra en aftagelig bund, lyder et rygte.

Det er endnu usikkert, hvordan LG G5 helt præcist kommer til at se ud. Her er et bud.
Det er endnu usikkert, hvordan LG G5 helt præcist kommer til at se ud. Her er et bud.

Der er sjældent den store afveksling i det grundlæggende design af smartphones. Når det eksempelvis gælder muligheden for at udskifte batteriet, foregår det altid ved, at dele af eller hele bagsiden kan tages af - det er dog efterhånden snarere reglen end undtagelsen at undlade denne mulighed.

LG har dog ikke fulgt trenden med at forhindre adgang til batteriet i både LG G3 og G4, og det ser ifølge et rygte fra CNET ud til, at det samme bliver tilfældet med den kommende LG G5.

Det bliver dog denne gang ikke ad den normale vej gennem bagsiden, men derimod noget helt nyt. Det der ligner den hele nederste centimeter af bunden af LG G5 kan i stedet afmonteres, hvorved der er fuld adgang til det udskiftelige batteri, som skubbes med ud.

Læs også: LG G5: Specifikationer og første billede lækket

Det noget alternative ”skuffe”-design, som skulle have været testet over en længere periode i slutningen af sidste år, kommer til som en konsekvens af den komplette konstruktion udført i metal, som har været rygtet i længere tid.

Hvis disse designændringer viser sig at blive en realitet, vil der altså være tale om noget af en forskel fra de hidtidige LG-modeller i G-serien, som har været rendyrket plastik.

Sådan ser det formodede design ud, hvor bunden hives ud som en skuffe og gemmer på batteriet.
Sådan ser det formodede design ud, hvor bunden hives ud som en skuffe og gemmer på batteriet.
Foto: CNET

Specifikationer fra øverste hylde

LG G5 bliver, ikke overraskende, spækket med de bedste specifikationer, der er til at finde på markedet pt. Det vil sige den høje QHD-opløsning på 1.440 x 2.560 pixels fordelt på en 5,3” skærm – altså faktisk 0,2” mindre end LG G3 og G4.

Processoren bliver den bedste, som Qualcomm har at byde ind med: Den nye Snapdragon 820 med fire kerner, der kører med en hastighed på op til 2,2 GHz. Ifølge Qualcomm selv yder den det dobbelte af Snapdragon 810 samtidig med at være dobbelt så strømbesparende.

Læs også: Rygte: LG G5 lanceres i april, men ingen G Flex 3

Sammen med den kraftige processor kommer LG G5 med 4 GB RAM, og på kamerafronten vil der også ske store nyheder. Opløsningen bag på vil fortsat lyde på 16 megapixel, men der vil angiveligt være to sensorer – noget som også er omtalt i et tidligere rygte. Foran til selfies bliver der 8 megapixels, men det er endnu uvist, om det er samme sensorer som i G4.

En sidste detalje, der er dukket op, er kapaciteten på det føromtalte batteri. Det forlyder nemlig, at kapaciteten ryger ned fra 3.000 mAh i G4 til 2.800 – altså en lille nedgang på 7 %.

Officiel lanceringsdato: 21. februar 2016

I forgårs udsendte LG en invitation til den udenlandske presse, hvori producenten teasede for lanceringen af ”en betydningsfuld smartphone” den 21. februar klokken 14:00 i forbindelse med Mobile World Congress 2016 i Barcelona.

Læs også: Samsung Galaxy S7 - uofficiel lanceringsdato lækket

Siden da har LG officielt bekræftet over for CNET, at det er LG G5, der er tale om. Det er samme dag, som Samsung står til at lancere Galaxy S7 og de øvrige varianter ifølge de seneste rygter, så der bliver uden tvivl noget at se frem til.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies