Mobilsiden.dk  /   MWC TEMA  /   Rygte: Sony afslører hele 5 smartphones næste måned

Rygte: Sony afslører hele 5 smartphones næste måned

Ifølge nye oplysninger vil Sony afsløre intet mindre end 5 forskellige smartphones ved dette års Mobile World Congress, heriblandt en model med 4K-skærm.

Foto: eprice.com.tw

Dette års Mobile World Congress nærmer sig med hastige skridt. Der er cirka en måned til det hele går løs, hvor der sædvanligvis vil være et væld af mobilproducenter til stede for at løfte sløret for deres seneste nyheder.

En af dem er Sony, som allerede har udsendt en invitation til en konference - og der er meget at se frem sig til. I hvert fald hvis det står til den georgiske hjemmeside Review, som efter sigende er kommet i besiddelse af eksklusive oplysninger om Sonys kommende portefølje.

Læs også: Sony sætter dato på mobil-event i februar

Der er nemlig intet mindre end fem forskellige modeller på vej, som går under kodenavnene Yoshino, BlancBright, Keyaki, Hinoki og Mineo. De foreløbige specifikationer, som dog på nuværende tidspunkt på ingen måde kan bekræftes, lyder som følger:

  1. Yoshino: Denne model bliver det bedste, Sony har at byde på. Den vil få en 5,5” stor skærm med en høj 4K-opløsning ligesom Xperia Z5 Premium fra slutningen af 2015. Dermed får den en pixeltæthed på hele 801 PPI.

    Derudover udstyres den med Qualcomms seneste Snapdragon 835-processor, men tidligere informationer går på, at Samsung har fået førsteret på disse. Dermed må det formodes, at i hvert fald denne topmodel først lanceres en del måneder efter afsløringen om en måned. Mængden af RAM vil ligge på enten 4 eller 6 GB, lyder det, og det vil være af LP-DDR4X-typen. Til sidst vil Yoshino-topmodellen få kamerasensoren IMX400 fra Sony selv, som dog endnu ikke er lanceret.

  2. BlancBright: Denne topmodel vil være 5” stor og have en WQHD-skærmopløsning på 1.440 x 2.560 pixels. Processoren bliver enten Snapdragon 653 eller Snapdragon 835 - det er endnu ikke fastlagt. Af RAM vil der være 4 GB, mens kamerasensoren bliver den samme Sony IMX400 som i Yoshino-topmodellen.

  3. Keyaki: Dernæst kommer en model - stadig i den bedre ende - med en 5,2” stor Full HD-skærm (1.080 x 1.920 pixels). Her er processoren Helio P20 fra MediaTek, som suppleres af 4 GB RAM og 64 GB lagerplads. Kameret bagpå vil være på 23 megapixel, hvilket muligvis kan være den IMX300-sensor, der bruges i flere nuværende Sony-topmodeller. Foran vil der være intet mindre end 16 megapixel til selfies.

  4. Hinoki: I den biligere ende kommer en model på 5” med en HD-skærmopløsning på 720 x 1.280 pixels, 3 GB RAM og 32 GB lagerplads. Også her gøres der brug af en MediaTek Helio P20-processor, mens kameraet er på 16 megapixel og frontkameraet på det halve: 8 megapixel.

  5. Mineo: Der er endnu ingen specifikationer ude på denne model. Prisen vil dog ligge på $350 ifølge hjemmesiden, hvilket er $50 mindre end den vejledende pris på eksempelvis Xperia X. En mulig dansk pris vil altså være 4.000 kroner. Specifikationerne bliver i hvert fald i den bedre ende, fortæller hjemmesiden.

På nuværende tidspunkt kan det som sagt ikke bekræftes, om disse oplysninger er korrekte eller det pure opspind, og indtil der er flere informationer, der peger i retning af, at de 5 telefoner rent faktisk er undervejs, bør du tage oplysningerne med et gran salt.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies