Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Rygte: Sony Xperia X Ultra med 21:9-skærm på vej

Rygte: Sony Xperia X Ultra med 21:9-skærm på vej

Nye rygter peger på, at Sony er på vej med en ny smartphone kaldet Xperia X Ultra, som ventes at få et usædvanligt skærmpanel i 21:9-format.

Foto: Concept-phones.com

Det er ikke kun Samsung og LG, der forsøger sig med nye, slanke skærmpaneler i andre formater end det klassiske 16:9-format. Også Sony ventes at være klar med en topmodel, når Apple lancerer sin særlige iPhone-variant med et design i stil med Samsung Galaxy S8 og LG G6.

Ifølge hjemmesiden MobileXpose er der tale om en kommende smartphone fra Sony med navnet Xperia X Ultra, som bliver en efterfølger til Xperia Z Ultra helt tilbage fra 2013. Ifølge oplysningerne, som på ingen måde er bekræftet nogen steder fra endnu, ventes Xperia X Ultra at få en 6,45” stor skærm med et 21:9-skærmformat.

Læs også: Sony Xperia XZ Premium - det første greb [WEB-TV]

Dermed bliver skærmen endnu højere end i Samsung Galaxy S8 og LG G6. At dømme ud fra specifikationerne vil der formentlig være tale om en Full HD-skærmopløsning. I så fald vil opløsningen nok lyde på 1.080 x 2.520 pixels, hvor der normalt er 1.920 pixels i højden i et 16:9-format. Det lidt usædvanlige skærmformat på mobilen giver altså 600 pixels ekstra i højden eller hvad der svarer til 31 %. Dertil går nogle af de ekstra pixels til softwareknapperne i bunden.

Ovenover kan du se, hvordan Sony Xperia X Ultra kan komme til at se ud. Der er ganske vist tale om konceptbilleder, som designeren Victor Cao har lavet. Ikke desto mindre giver de en god indikation af, hvordan et så højt skærmpanel tager sig ud i et klassisk Sony-design. Der er naturligvis ingen garanti for, at det endelige produkt kommer til at se præcis sådan ud, men helt skævt ser det bestemt ikke ud.

De specifikationer, som Xperia X Ultra angiveligt bliver udstyret med, indikerer, at der ikke bliver tale om et nyt flagskib. Specifikationerne minder nærmere om dem, der er at finde i sidste års topmodeller. Helt præcist ventes den at få en Snapdragon 660-processor, som endnu ikke er annonceret. Der er dog udgivet hastighedstests fra den, og i programmet AnTuTu scorer den cirka 105.000 point, hvor de seneste topmodeller ligger på omkring 160.000 til 180.000 point.

Læs også: Sony Xperia XZS - kameraet gør en forskel [TEST]

I motorrummet vil der angiveligt også være 4 GB RAM samt 64 GB lagerplads, mens batteriet vil gemme på en kapacitet på 3.050 mAh, hvortil der er Quick Charge 3.0. På kamerafronten vil der bagpå være 19 megapixel at gøre godt med, og foran til selfies vil der være 13 megapixel, lyder det.

Som altid bør rygter som dette tages med et gran salt, da der endnu ikke er nogen kilder til at bekræfte de føromtalte oplysninger. Der er derfor ikke andet for at se tiden an, og efterhånden som dagene går, får vi formentlig et bedre indblik i dette års portefølje fra Sony.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Mest kommenterede

kommentarer

Om brug af cookies