Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Så dårligt holder din smartphone forbindelsen

Så dårligt holder din smartphone forbindelsen

Billige og knap så tekniske mobiltelefoner er oftest bedre til at holde forbindelsen end de dyre og tekniske smartphones.

Ifølge Børsen viser en måling, lavet internt af et dansk teleselskab, at det er tre gange så sandsynligt iPhone 4S taber forbindelsen – i forhold til testens vinder, som blev en ældrevenlig Doro telefon.

Phone 4S klarede sig, som den sjette dårligste i testen. Det skriver EPN.dk.

Børsen mener problemet er, at antennerne i smartphones er for dårlige – og da der ikke er nogle krav om antennernes kvalitet, kan producenterne slippe af sted med det.

Professor og antenneekspert Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitet udtaler også til Børsen, at der ikke vil komme forbedringer, før forbrugerne stiller krav. Han mener ligeledes, at det typisk er de mest populære telefoner, der har de dårligste antenner.

Gert Frølund Pedersens målinger viser den dårligste telefon er mere end 10 gange så dårlig, som den bedste i testen.

I toppen kom Doro PhoneEasy 615, der kan holde 1.208 minutter inden den mister forbindelsen til netværket. Andre telefoner i testen klarede sig således:

Næstbedst var Nokia 2323 Classic med 853 minutter inden forbindelsen blev tabt.

LG P970 blev tredjebedst med 790 minutter inden forbindelsen røg.

Samsung GT-C3530 klarede sig dårligst med kun 191 minutter inden forbindelsen til netværket forsvinder, næstdårligst var Sony Ericsson Xperia Neo med 213 minutter og HTC Incredible S blev tredjedårligst med 252 minutter inden forbindelsen til den forsvandt.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Allan Olsen 01-05-2012 00:56:13

Det er ikke soleklart, men ifølge kilden kommer data fra et unavngiven teleselskab og ikke Gert's egne målinger. Men ifølge Gert understøttes listen af hans egne målinger

a) Det kunne være rart med en uddybning af måleenheden "minutter mellem tab af forbindelsen". Er det noget a la gennemsnittet af total tid med forbindelse til netværk over en periode delt med antallet af tabte forbindelser i samme tid.

b) Hvad er en tabt forbindelse. Er det kun ved samtale eller også ved standby, at man kan smide forbindelsen?

c) Er en tabt forbindelse noget, der typisk sker, når en telefon skal skifte mellem 2 master.

Hvis man eksempelvis primært taber en forbindelse, når man snakker i telefonen og at forbindelsen primært ryger ved masteskift, så viser tallene vel bare, at folk med de smarteste smart phones rejser mere end dem med Doro (pensionister?) og, at de sikkert også snakker flere minutter per måned?

Ud fra egne erfaringer ryger forbindelsen under Storebælt, under Vesterport st. og i Metro. Så måske viser undersøgelsen bare, at folk i togene har smartphone og ikke Doro.

0 0
Katron 17-06-2012 18:10:47

Gælder dette fænomen for alle Smartphones???

Gælder dette fænomen for alle udbydere???

Det kan jo være at Doro måske ikke taber forbindelsen på disse steder, hvis man nu testede det.

Som selv boende i et område med tvivlsom dækning, kan jeg til artiklen tilføje, at det ikke er helt galt hvad de er kommet frem til. Hele hustanden er/var kunde hos telmore gennem mange år, for de havde en nogenlunde dækning her i området.
For 3 år siden var vores mobil beholdning som følgende. 2 x Nokia N95 8Gb, Nokia 3600(et eller andet), SE W990i.
Vi havde alle nogenlunde dækning, og kunne altid lave opkald og gå på nettet, for de af modellerne hvor det var muligt.
Idag har vi i huset følgende: Nokia N8, Nokia X3-02, iphone 4s og Nokia L800.
Nokia N8 og X3-02 er en snøft bedre end tidligere, og min knægt med L800 har markant bedre signal end de 2 førstnævnte. Min datter har en iphone 4s, og signalet er som sådan meget godt, faktisk bedre end min N8 og kærestens X3. Men af en eller anden grund mister 4s'eren forbindelse hvert 10'ende minut, hvor min datter var uden dækning i et par minutter??? Det var så galt, at jeg har flyttet hendes abb til en anden udbyder, som har fuld dækning. Desværre er denne udbyder ikke den bedste i andre områder, så det har givet lidt problemer. Min datters første tilføjelse er at det er nogle lorte selskaber med dårlig dækning, men den holder jo ikke helt, når vi andre ingen problemer har.

Midt i alt det her, så kommer min mormor ofte på besøg, og hun har netop en DORO. Da jeg styrer hendes nummer (Hun er 91 år), så har hun også et Telmore nummer. Hun har kun 2 pinde på modtagelsen , men har aldrig mistet eller tabt forbindelsen, når hun har været her.

Så om man kan bruge artiklen til noget eller ej, så er det min erfaring, at det ikke er helt forkert.

0 0
Walter A 28-04-2012 16:02:34

Er der noget jeg har misforstået.

Efter at have læst artiklen har jeg fået indtryk af at antenners kvalitet åbenbart måles i hvor mange minutter de kan holde netforbindelse.

0 0
Walter A 28-04-2012 16:20:52

Men da jeg havde læst artiklen i Børsen fandt jeg ud af at det drejer sig om hvor lang tid der gennemsnitlig går mellem de testede telefoner har udfald på netværksforbindelsen.

Og at mobilsidens journalist er elendig til at skrive referat.

Artiklen i Børsen;
http://borsen.dk/nyheder/it/artikel/1/231307/se_listen_over_de_mest_stabile_smartphones.html

0 0
Schwartz 27-04-2012 19:22:36

Ach SO!

Ja som sagt, det er det der sker når man sandsynligvis egensidigt fokuserer på at en telefon skal være super til andet end at være en telefon, samtidig med at man er en relativ ny spiller på markedet, der fokuseres på:

-Smooth hakkefri grafik.
-Trådløst wifi.
-Internet browsing.
-Chat og sociale tjenester.
-Lækker brugergrænseflade og flashy grafik.
-App stores.
-o.s.v.

Fremfor at det jo er en telefone der kræver fokus på:

-Antennekvalitet
-Telefoni med god lydkvalitet
-o.s.v.

Min personlige erfaring er at lyd- og antennekvalitet er faldet i forhold til de gamle ikke touch telefoner.

0 0
Hans 27-04-2012 15:08:59

Helt i bunden er Apples iPhone 4.
Den populære iPhone 4S er sjette-dårligst i testen
Så her kan man se at pris ok kvalitet IKKE altid følges ad :-)

Kilde: http://epn.dk/teknologi2/tele/article2761953.ece

0 0
27-04-2012 15:42:07

Og at SGS2 og Sensation kun er marginalt bedre, fakta er at de "gamle" dumbphones er bedre mht signalet.

0 0
Zeb 28-04-2012 06:33:45

Men da lidt underholdende at iPhone 4S med sin "revoloutionerende dobbeltantenne" stadig er dårligere end konkurrenterne...

0 0
Tommy 28-04-2012 08:52:35

Det er fordi det med dobbelt antenne er fis i en hornlygte (som du også selv lægger op til). Derudover så har en metalkant i nærheden af antenne aldrig gjort noget for designet.

Nu har jeg ikke test af signalstyrke, men min kærestes iphone er markant langsommere(400-700kbit) end min samsung omnnia w i download(1,2-1,5mbit) og bedst er nokia lumia 800/N9(1,5-2mbit). Alle test er udført med 3.

Af samme årsag er hun også konsekvent på wifi når de er tilgængelige.

0 0

Om brug af cookies