Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Så kom den: den første mobil med usynlig fingerscanner

Så kom den: den første mobil med usynlig fingerscanner

Det blev hverken Samsung eller Apple som kom først med teknologien.

Man kan ikke se det, men under displayet gemmer sig en fingeraftrykslæser
Man kan ikke se det, men under displayet gemmer sig en fingeraftrykslæser
Foto: cnet.com

I takt med at skærmen indtager stadigt større andele af mobilens tilgængelige frontareal, er den populære fingeraftrykslæser blevet enten blevet helt forvist eller henvist til mere eller mindre uheldige placeringer på telefonen. Apple iPhone X eller Samsung Galaxy S8 ejere kan dog ofte skrive under på, at den pålidelige, frontvendte fingeraftrykslæser er savnet.

Rygterne har derfor svirret længe om et potentielt fix, der giver det bedste af alle verdener: et stort display - med en usynlig fingeraftryk der gemmer sig under den.

Denne har den kinesiske mobilproducent Vivo netop præsenteret ved årets CES-messe i Las Vegas, USA. Den snedige fingeraftrykslæser som Vivo-mobilen gemmer på, er signeret af komponentproducenten Synaptics. Det skriver Cnet.com.

Her er sensoren gemt under displayet, og kan på ingen måder ses - ud over ved at en grafik antyder, at det er der, man skal trykke hvis man vil oplåse mobilen.

Se også:  Vivo bliver først med fingeraftrykslæser i skærmen

Foto: Synaptics

Virker som det skal

De første tests af telefonens banebrydende fingeraftrykslæser er lovende. Det virker præcis som den fingeraftrykslæser som du kender den i dag – på enkel og sikker vis. Enkelte testere melder dog om, at løsning er en smule langsommere end de klassiske alternativer.

Den underliggende teknologi er også en anden. Her lyser displayets fingeren op nedefra, mens en optisk sensor under displayet registrerer konturerne i dit fingeraftryk. Det hele foregår med hjælp fra kunstig intelligens bygget ind i komponenten. Løsningen er, ifølge Vivo selv, ikke mere strømkrævende end alternativerne.

Teknologien gør dog, at displaypanelet ovenpå skal være uhyre tyndt, hvorfor det udelukkende bliver telefoner med OLED eller AMOLED displays der potentielt kan få teknologien ombord i første omgang. Dens dyrere og mere indviklede teknologi betyder også, at det først vil være high-end telefoner der får den futuristiske løsning ombord.

Hvornår Vivo-mobilen med den usynlige fingerscanner får debut er dog ikke sikker endnu. Mobilen har endnu ikke fået noget officiel navn endnu, men tekenologien ser ud til at være klar til den bredde udbredelse i løbet af mobilåret 2018.

Se også:  Samsung får patent på fingeraftrykslæser indbygget i skærmen

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies