Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Så meget bøjer de forskellige topmobiler

Så meget bøjer de forskellige topmobiler

Et amerikansk forbrugermagasin har sat tommelskruerne på 6 topmobiler, inklusiv de nye iPhones. Konklusion: de består allesammen, men plast er bedst.

Tidlige rygter om uheldige iPhone 6 brugere har skabt en bølge af negativ omtale af Apples nyeste produkter. Som opfølgning på rygterne gik bloggerne fra Unbox Therapy i kødet på den store iPhone 6 Plus og formåede at bøje den store iPhone for åben skærm. iPhone-torturen fik hurtigt virale ben at gå på og er nu blevet set små 50 millioner gange. Trendende #bendgate blev til.

Hvorvidt der er hold i beskyldninger om billig aluminium og skrøbeligt design har Apple forståeligt benægtet. Mærket bag æblet pointerer samtidigt, at nye iPhones gennemgår grundige tests før de slippes løs.

Læs også: Apple: Det er uhyre få iPhones, der bøjer

Det amerikanske forbrugermagasin Consumer Reports tester nu Apples påstand ved at udføre en bøje-test på 6 populære topmobiler.

Consumer Reports sætter de nye iPhones, forgængeren iPhone 5S, Samsungs Note 3, HTC’s aluminiums mobil One (M8) samt LG’s G3 på pinebænken.

Herunder kan du se telefontorturen i aktion.

Visse telefoner var stadigt brugbare efter torturen
Visse telefoner var stadigt brugbare efter torturen

Plastik slår metal

Testen består i at presse et tiltagende større tryk midt på telefonen - lige indtil telefonerne deformeres og ikke kan rette sig selv ud længere. Hvert testforløb tilføjer 10 yderlige pund, eller omtrent 5 kg, indtil mobilerne må bukke under.

Fælles for alle telefoner er at de alle kan holde til et betragtelig tryk før de giver efter. Apples iPhones er designet til at modstå et punkttryk på 25 kg, et tryk som både iPhone 6 og 6 Plus begge kan modstå uden at give efter.

Første offer for torturen bliver HTC’s ellers hårdføre One (M8). Metalkabinettet må, bogstaveligt talt, bøje sig for trykket når det rammer 32 kg, hvorefter den permanent er deformeret. Apple iPhone 6 må give efter ved samme tryk, men kan dog klare et lidt højere tryk før telefonen splittes ad.

Her klarer den udskældte iPhone 6 Plus sig faktisk bedre, da der skal yderlige 9 kilos tryk, før den bliver deformeret permanent.

Læs også: iPhone 6 Plus i lommen kan være risikabelt

Testens duks er dog Samsungs Galaxy Note 3, den bøjer i stor grad, men retter sig ud igen, selv efter et voldsomt tryk på 68 kg. Den mindre iPhone 5S og LG’s flagskib G3 indtager begge top 2 med et maksimal pres på 59 kg.

Afslutningsvis pointerer Consumer Reports at der er tale om ekstraordinært høje kræfter telefonerne bliver udsat for. Ved almindeligt brug vil telefonerne næppe belastes for en punkt-belastning, trykket vil i stedet fordeles over mobilens chassis.

Det er også værd at bemærke at flere af telefonerne stadigt virkede i deres krumme form.

Du kan læse mere om testen hos Consumer Reports.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Peter Frederiksen 02-10-2014 10:03:01

Måske lidt uheldig reklame boards...
http://goo.gl/MZ2SwS

0 0
Arthur 30-09-2014 10:56:56

Lige for at tage debatten lidt væk fra iPhone. Så er det værd at bemærke at de 2 telefoner som har fået uanede mængder af kritik for at være plastik og føles billige, er dem som holder bedst.

Jeg kunne ellers sværge på at op til flere at prøvet at bilde mig ind at aluminium gør mobilen mere robust end plastik.

9 1
Bo Cramer 29-09-2014 17:03:59

Hvad med Xperia Z3 5,2" Model 2014 ?

0 0
Peter Frederiksen 30-09-2014 13:42:09

Der er nogle engelske børn som demonstrere dette i en apple store...
https://www.youtube.com/watch?v=O9U-NmsgCO8

4 1
30-09-2014 16:25:09

Ja, der er nok noget om det. Men hold kæft hvor jeg håber der er nogle der får fat i ørene de knægte, det er jo vandalisme det de har gang i der.

3 0
Peter Frederiksen 29-09-2014 19:55:38

I samme artikel linker de til en G+ bruger som har taget et billede af en I6 (ikke plus model) i en Apple butik... Det ser ud til at I6 har samme defekt, hvis man trykker det rigtige sted...
http://goo.gl/oeaW9a

9 2
Thomas Larsen 29-09-2014 16:57:16

Jep, og det var jo også hvad jeg sandsynliggjorde i den oprindelige nyhed, lige netop at strukturen ikke var stærk nok omkring de punkter.

Men i det mindste er kunderne tilfredse!

11 0
Peter Frederiksen 29-09-2014 19:58:51

Eller måske bliver de tilbudt et gratis Premium bumper :-)

11 3

Om brug af cookies