Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Så meget brugte danskerne mobilen juleaften

Så meget brugte danskerne mobilen juleaften

Danskerne var under juleaften flittige til at surfe løs på mobilnetværket for at ønske glædelig jul. Det viser tal fra Telia, Telenor og 3 dagen derpå.

Der er heftig aktivitet på smartphonen i løbet af juleaften, og det kan mærkes hos tre af landets teleselskaber, Telia, Telenor og 3, som dagen derpå i en pressemeddelelse har udgivet dugfriske tal for danskernes mobilforbrug i løbet af helligdagen.

Det har længe været SMS-beskeden, der har været danskernes foretrukne medie, når der skal ønskes glædelig jul, men i løbet af de seneste år er der sket et gevaldigt fald i antallet af disse. Telia rapporterer således om 4 mio. sendte SMS-beskeder, mens der røg 6,7 mio. SMS'er samt 281.000  MMS-beskeder igennem Telenors netværk. Teleselskabet 3 ligger midt imellem med 5 mio. SMS'er.

De tre teleselskaber rapporterer også om perioder, hvor forbruget når sit højeste. Telia-kunderne var flittigst med SMS-beskederne klokken 23:05 med 92 beskeder sendt i sekundet, og hos Telenor var det allerede mellem klokken 10 og 11 om formiddagen med 158 beskeder i sekundet. Det samme billede ses hos 3, hvor der hvert sekund blev sendt 120 beskeder mellem klokken 11 og 12.

Læs også: Julen 2007: Sms-rekord juleaften

De mange millioner SMS-beskeder kan umiddelbart lyde af meget, men det er ingenting i forhold til, hvad danskerne kunne præstere for 8 år siden. I 2007 blev der på Telias netværk sendt intet mindre end 18,8 mio. styks. Teleselskabet Sonofon, som fra 2000-2003 blev overtaget af og senere lagt sammen med Telenor, stod for hele 11,9 mio. SMS'er samme dag i 2007.

Millioner af megabytes data brugt

Det er derimod på datanetværket, at danskerne ønsker hinanden glædelig jul og deler billeder af årets juletræ på Facebook. Intet mindre end 139,9 mio. MB data brugte Telias kunder i går, mens Telenor-kunderne ligger lige i hælene med 130 mio. MB data. Det er dog 3, der - med sine store dataabonnementer og datahungrende kunder - topper med 146 mio. MB mobildata, hvilket rækker til en rekord.

Hos Telia begyndte dataforbruget at stige stødt fra klokken 11, hvor der var godt gang i netværket frem til klokken 17. Det samme kunne ses hos Telenor, hvor dataforbruget peakede mellem klokken 14 og 15. 3-kunderne gik dog først til den ved midnat og frem til klokken 1 om natten, hvor der alene blev surfet for hvad der svarer til 6 mio. MB data.

”Juleaften er der tradition for, at man sender en julehilsen til venner og familie, og derfor ser vi en høj trafik af SMS’er og billedbeskeder denne dag. Men samtidig kan vi se på datatrafikken, at det bliver mere og mere populært at bruge sociale medier som Instagram og Facebook til enten at sende en julehilsen direkte til en man holder af, eller benytte mediet til at ønske glædelig jul til hele sit netværk,” siger kommerciel direktør i Telenor, Lars Thomsen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies