Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Så nemt kan apps overvåge din færden

Så nemt kan apps overvåge din færden

De fleste apps kan overvåge din færden, og bruge informationerne til at målrette markedsføring.

WiFi-oplysninger kan bruges af app-udviklere til at lokaliserer brugerne, og målrette overvågning eller markedsføring, viser et studie fra DTU Compute, ifølge DTU.dk

Det er WiFi-informationer fra Android-telefoner, der kan benyttes til at lokalisere brugerne, også selvom WiFi er slået fra på telefonen.

Læs også: Alvorlig sikkerhedsbrist fundet i Blackphone

En lang række applikationer har adgang til WiFi-informationer, og dermed også til listen over trådløse routere, som telefonen scanner efter hvert 20. sekund.

Med disse informationer kan app-udviklerne meget præcist bestemme hvor brugerne befinder sig i 90 procent af tiden.

I studiet har man fulgt data fra 63 DTU-studerende i et halvt år. Resultatet viser, at man nemt kan følge brugernes gøre og laden via WiFi, og dermed meget præcist bestemme hvornår folk tager hjemmefra og hvornår de møder på arbejde.

Mennesker er meget forudsigelige og gør mange af de samme ting. Så de 10 steder du besøger mest dækker 90 % af din tid. Derfor kan dine hovedbevægelsesmønstre beskrives via meget få routerere,” forklarer lektor Sune Lehmann fra DTU Compute.

I februar undersøgte forskerne 20 af de meste populære spil i Google Play. 17 af spillene havde adgang til WiFi-informationer, men kun seks beskrev hvorfor.

Læs også: AIRTAME til trådløs skærmdeling lander i butikkerne

Herefter udviklede forskerne med Sune Lehmann i spidsen en applikation, der udelukkende havde til formål at kortlægge en persons færden, på baggrund af oplysninger fra WiFi.

Vi viser, at alle kan bygge en app, der med stor sandsynlighed kan rekonstruere dine bevægelser. Så det er ikke kun de store firmaer, vi skal være opmærksomme på her,” siger Sune Lehmann.

Oplysningerne kan benyttes i målrettet markedsføring, ved for eksempel at registrere, hvornår brugerne bevæger sig ind i et afgrænset geografisk område.

Kilde: DTU

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies