Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sådan betaler unge deres nye mobil

Sådan betaler unge deres nye mobil

Når unge skal finansiere ny smartphone, vælger de fleste kontant betaling, mens knap en femtedel vælger afbetaling.

Størstedelen af de danske unge mellem 18 og 29 år, går rundt med en smartphone i lommen, der er maksimalt to år gammel, viser en undersøgelse foretaget af TNS Gallup, foretaget for Nordea.

Undersøgelsen afslører, at langt størstedelen af de unge køber deres nye telefon kontant, men omkring en femtedel vælger en dyr afbetalingsløsning.

I undersøgelsen svarer 56 procent, at de har købt deres nye telefon for egne penge. 17 procent har fået telefonen finansieret af kæreste, familie eller ven, mens andre 17 procent har valgt en afdragsordning hos forhandleren.

Vælger man afdragsordningen hos forhandleren kan telefonen ende med et blive særdeles dyr, inden den er betalt helt af.

Læs ogsåMotorola Moto G (3rd) - Gennemført lavpristelefon [TEST]

Ifølge Nordea kan de årlige omkostninger i procent(ÅOP) nemt ligge på 29-53 procent, når der købes ny mobiltelefon. Det betyder i nogle tilfælde, at forbrugerne næsten betaler prisen for to telefoner, inden de er færdige med at betale deres ene telefon.

En anden problemstilling er telefonens levetid, der ofte er kortere end låneperioden. Det betyder at de unge når at skifte til en ny telefon, inden lånet er betalt af for den første.

Nordea råder derfor til omtanke når der købes ny mobil: Pas godt på din telefon. Køb sidste år model og betal kontant lyder nogle af rådene.

Du kan læse mere om undersøgelsen på Nordeas hjemmeside.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies