Sådan brugte vi mobiltelefonen

En rapport afslører alle detaljerne om danskernes brug af mobiltelefonen. Alt fra SMS’er til fastnettelefoner lægges frem.

Sådan brugte vi mobiltelefonen

Vi er vilde med mobiltelefoner, viser IT- og Telestyrelsens rapport for andet halvår 2009, der netop er offentligtgjort.

Der findes faktisk hele 134 mobilabonnementer for hver 100 danskere – hvilket dog dækker over, at flere er begyndt at anvende mobilt bredbånd til den bærbare computer. Derfor har mange både et SIM-kort til mobilen og donglen til det mobile bredbånd.

I alt har 587.000 abonnenter adgang til at benytte mobilt bredbånd. Det svarer til en stigning på 40 procent, målt fra midten til slutningen af 2009. Den største udbyder af denne tjeneste er fortsat 3, hvis markedsandel nu er 35,9 procent.

HTC Legend nyt artikelfoto

Flere går på nettet fra mobilen

Udover stigningen i mobilt bredbånd viser tallene fra IT- og Telestyrelsen også, at danskerne i højere grad går på internettet fra mobilen – dvs. modtager mails, læser nyheder eller tjekker Facebook.

Datatrafikken på de almindelige mobilabonnementer har fra første til andet halvår 2009 haft en vækst på 80 procent – svarende til at 263 millioner MB (megabytes) data er hentet på mobiltelefonen.

Til sammenlining trak danskerne i andet halvår 2009 4.363 millioner MB via mobilt bredbånd.

Svag fremgang på SMS

SMS-forbruget er ifølge rapporten ikke steget nævneværdigt det seneste år.

I andet halvår 2009 sendte danskerne 6,5 mia SMS-beskeder. Tallet i andet halvår 2008 var 6,3 mia.

Den største SMS-udbyder er fortsat Telia, som indenfor SMS sidder på en markedsandel på 29,4 procent.

fastnet, telefoni, ny artikel

Fastnettelefonen udskiftes med IP-telefon

Ofte udråbes fastnettelefonen som døende, hvilket også tildels er rigtigt. Det seneste år er linieantallet faldet med cirka en halv million.

Teleselskaberne har dog haft held til at overbevise nogle af de frafaldende kunder om, at IP-telefon er fremtiden. I hvert fald er disse linier steget med 228.000.

Grundlæggende er den primære forskel på fastnettelefonen fra gamle dage og til IP-telefonen, at samtaletrafikken ikke kun kan sendes via via kobberkablerne i jorden men også via internetforbindelserne i f.eks. kabel-tv anlæg.

Temaet er ikke slut

Fortællingen sluttede absolut ikke her. mobilsiden holdt fast i sin interesse i tematikken. Allerede d. 19/3/2010 gik redaktionen videre med nyheden om Mobiltelefonen er pornoens fremtid – Det videre forløb i sagen finder du her. Se de seneste nyheder om emnet her.