Sådan er HTC Desire med Gingerbread

HTC Desire kan opdateres til Android 2.3 Gingerbread. Men hvordan kører den gamle HTC-smartphone efter updaten?

Sådan er HTC Desire med Gingerbread

Hvis du er parat til en total nulstilling af din HTC Desire, så kan du få opdateret Desire-smartphonen til en nyere version af det grundlæggende styresystem Android.

Det betyder, at den godt halvandet år gamle smartphone, på nogle områder, kommer på højde med de helt nye Android-telefoner.

Efter opdateringen er der ikke sådan umiddelbart den store forskel at spore. Alt ligner sig selv; Samme opsætningsmetode, de samme ikoner og genveje og naturligvis HTC’s signaturwidget med ur og vejrudsigt.

Stadig HTC Sense – men gammel version

Desire har stadig brugerfladen HTC Sense lagt oven på Android – men ikke i den nye version 3.0. Den er fortsat den gamle velkendte version, som fandtes i den oprindelige Desire.

Det betyder du må undvære de hurtig-indstillinger som på de nyere Sense-versioner ligger i topgardinet. Altså ingen quick-adgang til Bluetooth, Wi-Fi, GPS osv.

Heller ikke de 3D-animerede forsideskærme fås på Desire. Men det hænger mest sammen med, at hardwaren ikke er kraftig nok til at trække grafikoplevelsen.

Detalje mangler

Efter opdateringen skal du være forberedt på, at lave alle dine personlige settings forfra. Og HTC har ikke gjort meget for at hjælpe dig på vej.

Du vil f.eks. stadig se et “E-mail”-ikon på hjemmeskærmen, der leder til manual e-mail sætningen, selvom en Gmail-konto er tilføjet i opsætningsprocessen. Dermed skal man altså selv fjerne den ugyldige genvej og tilføje Gmail fra hovedmenuen.

I besked-delen er sproget engelsk på tastaturet, selvom dansk er angivet ved opsætningen. Men den gode nyhed er, at når sproget er ændret, så har tastaturet nu æ, ø og å.

Utrolig stabil

Jeg har tidligere rost HTC Desire i forhold til stabilitet. Siden den kom på markedet for halvandet år siden, er den for hver opdatering bare blevet bedre og bedre. Og jeg synes ikke, at Android Gingerbread-updaten, gør telefonen dårligere.

Selvom der er tale om en gammel telefon, så kører det hele rimeligt flydende og hurtigt. Det er stadig ikke “iPhone-niveau” – men det er stadig helt godkendt.

Jeg synes heller ikke at have oplevet problemer, som jeg ikke havde før. Driftssikkerhed og stabilitet er stadig kodeordet.

Strømforbruget er det samme som før. Jeg kan med ALT synkronisering af mails, Facebook, Google+ osv. osv. kørende samt en masse aktivt brug, tvinge Desire op på 10-11 timers driftstid. Det lyder måske ikke af meget, men i forhold til at batteriet er pænt brugt og slidt, så synes jeg egentlig det er okay.

Skal du opdatere?

Tja! Hvis du ikke gider slette alt indhold og starte forfra – og hvis mobilen generelt kører fint, så skal du bare køre videre på den gamle version. Har du mod på “en frisk start”, så kan jeg bestemt anbefale opdateringen.

Du skal dog vide, at HTC Desire stadig IKKE er en NY telefon. Den har tiden imod sig.

F.eks. er hukommelsen internt til applikationer kun godt 148 MB – og selvom jeg kun har små 15 applikationer installeret, er der næsten ingen hukommelse tilbage.

Jeg har endda flyttet de fleste, så de kører fra SD-hukommelseskortet – men mobilen brokker sig stadig over manglende plads. Til sammenligning har topmobilen Samsung Galaxy S II hele 2 GB plads til programmer.

Når det så er sagt, så opdateringen af HTC Desire til Android 2.3.3 Gingerbread, klart værd at overveje.

Hvad synes du?

Har du opdateret HTC Desire til Android 2.3 er du meget velkommen til at dele dine oplevelser med andre Desire-ejere.

Skriv i kommentarfeltet herunder…