Sådan er HTC Sensation med Android 4 Ice Cream Sandwich

HTC Sensation sender nu Android 4.X Ice Cream Sandwich opdateringen ud, men hvad det betyder for dig? Vi har set nærmere på den nye version.

Sådan er HTC Sensation med Android 4 Ice Cream Sandwich

HTC Sensation har siden sin lancering i foråret 2011 fået flere opdateringer, men Android 4 er den første store af sin slags.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich blev lanceret sammen med Galaxy Nexus enheden, og har siden været en eftertragtet opdatering blandt mobilproducenterne.

Men nu er ræset begyndt, og HTC er blandt de første til at give sine kunder smagen af Androids nyeste skud på stammen.

Android 4.0

Det er tydeligt både at se og mærke at det er den nyeste Android version der er kommet på Sensation.

HTC har gjort et godt job med at få Ice Cream Sandwich til at skinne igennem flere steder i telefonen. I indstillinger specielt, er det tydeligt at se hvilket styresystem der ligger bagved brugerfladen HTC Sense.

Sammen med Android 4 følger der en række nye features, som HTC har valgt at beholde. Eksempelvis er det muligt at trække en applikation på hjemmeskærmen oven på en anden applikation for at oprette en mappe, applikationerne der ligges i en mappe bliver herefter en del af mappens ikon, hvilket både er flot og funktionelt. Efterfølgende kan mappens navn ændres efter eget ønske.

Face Unlock har HTC valgt ikke at røre ved. Det betyder at du let og simpelt kan sætte din Sensation op til at låse op via ansigtsgenkendelses teknologien.

Hjemmeskærm på Sensation efter ICS opdatering

HTC Sense 3.6

HTC har med den nyeste Sense til Sensation lagt en del nye features og rettelser ind i brugerfladen, blandt andet er den velkendte bar i bunden af skærmen blevet flad, og der er nu plads til fire applikationer som man kender det fra eksempelvis Sony Ericsson, hvilket er dejligt og funktionelt.

Alle menu-ikoner er blevet større og har fået en lille tekst vedhæftet under ikonet, hvilket betyder nemmere gennemskuelighed for hvad det enkelte ikon betyder for forbrugeren.

HTC Facebook-chat

Opdaterede og nye applikationer

Sammen med Android 4.0 og Sense 3.6 er der også kommet en lille række af nye og opdaterede applikationer fra HTC. Af de nye applikationer til Sensation kan nævnes Facebook-chat, Noter og Opgaver. Disse applikationer er dog allerede set på andre nyere enheder fra HTC.

Facebook-chat samler alle dine online Facebook venner i et smart og overskueligt vindue, så du let kan starte en chat med dem.

Noter giver dig sammen med Evernote mulighed for at oprette, redigere og synkronisere dine noter og opgaver på tværs af dine enheder, derudover er der mulighed for lydoptagelse med tidsstempel på ens noter.

Opgaver er en lille applikation til at samle hverdagens opgaver nemt og hurtigt, de oprettede opgaver ligges automatisk ind i ens kalender således planlægningen igennem kalender applikationen gøres lettere.

Herudover er en hel række af de i forvejen kendte applikationer fra HTC, blevet opdateret med enten nyt udseende, nye features eller en helt tredje mulighed.

Hurtig, smart og funktionel

Med den seneste opdatering fra HTC, er Sensation blevet en tand hurtigere, smartere og ikke mindst lidt mere funktionel med de nye applikationer.

Generelt set er telefonen kun blevet bedre over hele linjen. Android 4.0 sammen med Sense 3.6 arbejder rigtig godt sammen, batteritiden syntes umiddelbart endda forbedret for mit vedkommende.

HTC har med opdateringen formået at få undertegnede til at føle at HTC Sensation sagtens kan blive i lommen i noget tid endnu – overvejelserne gik ellers stærkt på en ny enhed med Android 4.0, men det er ikke længere aktuelt med den seneste opdatering.

Nulstilling til fabriksdata

Men pas på inden du opdaterer

Opdateringen af telefonen kan dog give komplikationer. Jeg oplevede at telefonen efter opdateringen genstartede et par gange, også efter den var færdig med at opdatere.

Min Sensation kørte meget langsomt i menuerne, og på hjemmeskærmen manglede der ikoner. Jeg følte et vis tilbageskridt efter opdateringen, og var ikke glad for udfaldet.

Men der er hjælp forude, hvis du oplever problemer med din Sensation efter opdateringen, så kan det hjælpe at nulstille enheden. 

Dette gøres således: Gå til ”indstillinger” find menuen ”hukommelse”, gå ned i bunden af menuen til du finder punktet ”nulstilling af fabriksdata”, herinde vælger du ”nulstil telefon”

Hver dog sikker på at du inden da har taget backup af dine vigtigste data, da disse kan gå tabt under nulstillingen af telefonen. SD-kortet slettes dog ikke, med mindre dette vælges under menuen ”nulstilling af fabriksdata”.

At skulle nulstille sin telefon efter opdateringen syntes jeg dog er et meget uheldigt udfald for HTC, og burde ikke være nødvendigt efter opdateringen.

Kontroller for Softwareopdateringer

Manglende opdatering

Har du ikke fået din opdatering endnu så trøst dig med du ikke er den eneste. HTC har til Mobilsiden.dk meldt ud, at de har startet udrulningen, men at det er en ”soft-launch” hvilket betyder at de tester om udrulningen fungerer den skal, inden den helt store udrulning begynder.

Du kan dog søge manuelt efter opdateringen ved at følge disse trin:

Gå til indstillinger, i menupunktet ”om telefon” finder du punktet ”softwareopdateringer”, herinde kan du trykke ”kontroller nu” og telefonen tjekker om du kan få den seneste Android version.

Læs mere:
ICS klar til HTC Sensation
HTC One X banker Sensation