Sådan er Xperia X10 mini med Android 2.1

Sony Ericsson Xperia X10 mini og X10 mini pro er blevet opdateret til Android 2.1. Vi har set på, at de stadig topkarakteren værdig.

Sådan er Xperia X10 mini med Android 2.1

Sony Ericsson begyndte udrulningen af opdateringen til Android 2.1 i slutningen af oktober måned.

Har du en Xperia X10 mini, men ikke fået opdateret den endnu, så kan du se et web-TV-indslag fra Mobilsiden.dk, der beskriver, hvordan man opdaterer telefonen til Android 2.1.

Det store spørgsmål er så, om Xperia X10 mini’erne stadig er topkarakteren værdig efter opdateringen?

Det kan du læse herunder.

Nyheder fra første side

Den første og næsten største synlige ændring kommer allerede, når man skal låse telefonen op.

Låsefunktionen er nemlig blevet anderledes. Nu skal fingeren “slides” henover skærmen, som man f.eks. også gør på en anden populær telefon.

Oveni det, så er der kommet en genvej til at gøre telefonen lydløs “for enden” af slidefunktionen. Dette synes jeg dog personligt er irriterende og dårligt placeret, da den nemt kan aktiveres, hvis man har mobilen liggende i en lomme op af noget andet.

Gimmicks – Giv mig Android 2.1

De synlige ændringer fra Android 1.6 og til 2.1 er umiddelbart mest i underholdnings-kategorien.

Det er nu muligt at få “Live Wallpapers”, sende filer via Bluetooth og lave en hurtigere og nemmere backup af telefonen.

En anden ny ting er, at de kontaktpersoner man har fra Facebook bliver overført med billeder til kontakterne i telefonbogen.

Alt i alt er dette dog ikke funktioner, som gør telefonen hverken stiger eller falder i værdi for mig.

Stadig fuld funktionalitet

En opdatering kan tit medføre enten kraftige forbedringer eller det modsatte. Men efter opdateringen har jeg meget haft tanken, hvorfor al den “hype” omkring Android 1.6 eller 2.1? Mobilen er meget lig, hvad den var med den gamle software rent funktionsmæssigt – måske fordi den bare generelt er en super god mobil til prisen.

Med det mener jeg, at den hverken er blevet langsommere (umiddelbart heller ikke hurtigere), den hænger heller ikke i menu’er eller andet, men har heller ikke været et problem med Xperia X10 mini før.

Til manges store begejstring kan tidens største mobilspil “Angry Birds” også downloades og spilles på Xperia X10 mini.

Konklusion

De nye funktioner, som opdateringen giver mulighed for er efter min vurdering ikke nogen, som ændrer på den topkarakter telefonen fik ved den oprindelige anmeldelse.

Batteriet holder umiddelbart måske også en smule længere efter opdateringen, og er i hvert fald ikke påvirket negativt af den.

Sony Ericsson Xperia X10 mini er stadigvæk en rigtig god mobiltelefon, og da den efterfølgende er faldet i pris, siden vi testede den første gang i forsommeren – Ja, så burde den nærmere springe skala’en nu og få flere stjerner end muligt.

Derfor er der heller ingen tvivl: Sony Ericsson Xperia X10 mini fortjener topkarakteren fra tidligere, og kan efter min mening godt blive en af kandidaterne til ÅRETS MOBIL 2010.

Læs også:
 – Nu kan Xperia X8 opdateres til Android 2.1
 – Sony Ericsson X10 mini – lille mobil med stort format (mobiltest)
 – Sony Ericsson Xperia X10 mini pro – er bare pro (mobiltest)