Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sådan påvirker påskedagene datatrafikken

Sådan påvirker påskedagene datatrafikken

Teleselskabet Telenor forudser en stor stigning i mængden af datatrafik fra danskerne i påskedagene.

Påskeferien begynder i dag for mange danskere, og det sætter sine spor hos teleselskaberne. I hvert fald hos Telenor, som kan berette om en stor stigning af dataforbruget i de kommende dage.

Læs også: Danskerne sluger datapakken

Forudsigelsen kommer på baggrund af en undersøgelse foretaget samme periode sidste år. Her sammenlignede man Skærtorsdag i 2014 med en torsdag to uger tidligere.

Resultatet viser, at der er en stigning på 23 % af dataforbruget på en Skærtorsdag i forhold til en almindelig torsdag.

Læs også: Europæiske løjper præget af SMS-storm og data-laviner

Om den store stigning fortæller Telenors kommercielle direktør, Lars Thomsen:
”Mange er undervejs i bil, bus og tog for at aflægge familien et påskebesøg, og så er der jo tid til at læse netnyheder, gå få Facebook og se video på nettet. Og når man sidder ved påskebordet, bliver der nok også taget flere billeder end til daglig - billeder som bliver uploadet til Facebook og Instagram eller til backuptjenester i skyen.”

Det samme kan til gengæld ikke siges om danskernes SMS-forbrug. Her sker der et fald på hele 19 % på en Skærtorsdag i forhold til 14 dage forinden. En endnu større forskel er der at finde, hvis man kigger på tidsrummet 7 og 8 samme dag.

Læs også: Danskerne dropper SMS-beskeden

”I det tidsrum, hvor danskerne plejer at være på vej ud af døren for at tage på arbejde, var SMS-trafikken hele 70 procent lavere Skærtorsdag end på en hverdagstorsdag. Mon ikke det afspejler, at folk benytter helligdagene til at sove lidt længere,” fortæller han.

Forbruget af de dataslugende smartphones på en Skærtorsdag kan dog ikke måle sig med juledag. Her er forbruget hele 50 % højere på dataområdet end en almindelig torsdag.

Kan du genkende dig eget forbrugsmønster i Telenors undersøgelse? Giv endelig en kommentar til kende herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies