Sådan scorer du ønske-mobilen til spotpris

Hold godt øje med priserne på nettet. Udnytter du prisfejl kan du score en topmodel til foræringspris. Læs her hvordan.

Sådan scorer du ønske-mobilen til spotpris

Hvis en internetbutik sælger f.eks. topmodeller som iPhone 3G, Samsung Omnia elller HTC Touch HD til 50 kroner, skal du være hurtig og bestille varen.

Afgørelser fra Forbrugerstyrelsen viser, at forhandleren er forpligtet til at sælge varen til kunden, også selvom der skulle være tale om en prisfejl hvor 5.000 kroner er blevet til 50 kroner.

Bordet fanger

For at kunne udnytte prisfejlen, skal man kunne fremvise en ordrebekræftelse med fejlprisen. Dette stykke papir er nemlig et bevis på at handlen er indgået.

 – “En aftale er som udgangspunkt bindende, uanset om den er indgået ved håndslag eller elektronisk. Hvis virksomheden tilbyder direkte handel på deres hjemmeside, bærer de risikoen for prisfejl”, siger Tanja Franck, direktør i Forbrugerstyrelsen.

Med andre ord, bordet fanger.

Havetraktor til spotpris

At det kan lade sig gøre at udnytte en forhandler som er uopmærksom på sin netbutik, viser forskellige sager fra Forbrugerklagenævnet.

En forbruger så en havetraktor til 899 kroner – den korrekte pris var 8.999 kroner, mens en anden købte et kameraobjektiv til 1.459 kroner. Her skulle prisen have været 14.595 kroner.

I alle sager har Forbrugerklagenævnet afgjort, at handlen var bindende mellem netbutik og køber. Derfor skulle forhandleren levere varen til den pris, der fremgik af kundens ordrebekræftelse.