Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sådan spores mobiler i fængslet

Sådan spores mobiler i fængslet

En speciel teknologi benyttes i landets fængsler for at spore fangernes mobiltelefoner, som er ulovligt i fængslet.

Fangerne i landets fængsler og arresthuse må ikke have adgang til en mobiltelefon, da det kan skade efterforskningen af sager.

Derfor har Kriminalforsorgen iværksat en række tiltag for at komme indsmugling af mobiltelefoner til fængslerne til livs. Dog har man ikke gjort, som i Sverige, hvor der er blokeret for mobilsignalet.

Det udstyr er dog dyrt, og derfor satser man i Danmark på en anden teknik.

-”Det er vores vurdering, at et transportabelt mobildetekteringssystem, som kan flyttes rundt til alle de institutioner, hvor der skønnes at være et særligt behov, er en bedre investering”, udtaler Kriminalforsorgens sikkerhedschef Michael Fønss Gjørup til Computerworld.dk.


Læs også:
 - Skrappe regler om mobiltelefoner i fængsler

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

gertr 27-05-2012 00:30:13

Det er sikkert noget med at de kan spore der er nogle mobilder der modtager en vis frekvens, eller noget i den stil. Så hvordan gemmer man sin mobil? Man slukker for det, og bruger den kun når man er sikker på at ens celle ikke bliver scannet.

0 0
gertr 26-05-2012 23:57:29

I skriver "sådan spores mobiler i fængslet". Læser man artiklen står der intet om hvordan. Der står bare at man vil bruge et mobilt aparat... javel ja... sådan - giv dog lidt data om hvordan skidtet virker. Ellers kunne i nøjes med en overskrift der hed "Mobil platform finder mobiltelefoner i fængslet" og så havde i ikke behøvet at skrive noget i selveste artiklen.

0 0
Mazzen 25-05-2012 10:43:01

at den danske stat ikke har bedre råd, får nu kommer de sikkert med et stykke legetøj til en halv mil eller mere, som går i stykker eller fejler 50% af tiden, istedet for at betale og vedligeholde et signal blokeringssystem.

Vil virke bedre og spare mandskabstimer

0 0

Om brug af cookies