Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sådan stjæles din mobiltelefons identitet

Sådan stjæles din mobiltelefons identitet

Mens du vender dig om kan din mobiltelefons blive stjålet og efterfølgende anvendt til kriminelle formål.

Lyssky personer kan forholdvis let stjæle din mobiltelefons identitet og bruge den til kriminelle formål. Sandsynligvis opdager du aldrig det er sket.

- "Det handler om at skjule sig ved f.eks. planlægning af ulovlige aktiviteter. Derfor ringer de kriminelle ikke fra deres egen mobil - det vil være som at køre i egen bil ved et bankrøveri", fortæller Michael Dahl, direktør i den danske afdeling af sikkerhedsfirmaet F-Secure.

Det handler om at kapre serienummeret, kaldet IMEI-nummeret. Dette sker ved, at personen med onde hensigter installerer et skjult hackerprogram på din mobil, som via internettet sender oplysningerne til en central computer.

Når IMEI-nummeret er stjålet, overføres det til en stjålen mobiltelefon, som derefter har din identitet. Mens den kriminelle har dit IMEI-nummer aktivt, vil det ikke været muligt at bruge din egen telefon - men sandsynligvis vil du blot opleve, at der i en periode ikke er noget signal.

Hold øje med mobilen

Mobiltelefonen kan inficeres i løbet af et øjeblik, og det kræver det kun få sekunders uopmærksomhed før skaden er sket.

- "Indtil videre kan smitte kun ske ved, at den kriminelle kortvarrigt indsætter et hukommelseskort i telefonen, og fjerner det igen. Men dette vil ændre sig i fremtiden. Det gode råd er, at holde øje med mobilen, og ikke låne den ud til fremmede", siger Michael Dahl fra F-Secure.

Mobilsystemet tillader kun at ét unikt IMEI-nummer er aktivt af gangen, og disse numre kan spærres på verdensplan. Stjålne mobiltelefoner vil derfor kort efter tyveriet blive inaktive, og de lyssky personer, har derfor brug for nye identiteter til at puste liv i mobilerne.

FAKTA: IMEI-nummeret er mobiltelefonens unikke serienummer / identitet. Bliver et IMEI-nummer spærret holder telefonen op med at virke. Ved at indkode et nyt IMEI-nummer kan mobilen igen vækkes til live.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies