Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Sådan virker Boot to Gecko

Sådan virker Boot to Gecko

Boot to Gecko er nyeste skud på stammen af operativsystemer til mobiltelefoner. Men modsat normale operativsystemer, så er Boot to Gecko et såkaldt webbaseret operativsystem.

Det nye operativsystem er udviklet af Mozilla Foundation, der også står bag de populære opensource programmer Firefox og Thunderbird, og Boot to Gecko adskiller sig fra traditionelle operativsystemer ved at afviklingen af applikationer foregår via normale webstandarder såsom HTML5.

Enheder med Boot to Gecko kræver derfor ikke særlig meget regnekraft, og det kan betyde billigere smartphones for forbrugerne.

Selve styresystemet benytter en kombination af gænse webstandarder såsom javaschipt og HTML5 til hele brugerfladen og applikationerne. Man kan også sige at overfladen på Boot to Gecko er drevet af HTML5, mens Linux ligger under hjelmen, og kører den usynlige del af operativsystemet.

Men selvom om der ligger Linux under motorhjelmen, så er Boot to Gecko ikke kompatibel med Android, som også er baseret på Linux.

Mozilla har allerede fået støtte af de store teleselskaber Telefonica og Deutsche Telekom, samt Adobe and Qualcomm.


Læs mere om Boot to Gecho på Mozillas hjemmeside.

Mobile World Congress 2012 kiggede Mobilsiden.dk forbi Mozillas messestand og så lidt nærmere på det nye operativsystem:

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies