Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Særlig besked får Skype til gå ned i en uendelighed

Særlig besked får Skype til gå ned i en uendelighed

Hvis du modtager en særlig besked i Skype, holder det op med at svare så længe beskeden ligger i din chathistorik. Fejlen rammer hele tre platforme.

En alvorlig fejl har ramt chat- og opkaldsprogrammet Skype, som er meget lig det scenarie, der udspillede sig med Apples iMessage-app for kun en uge siden - bare endnu værre.

Fejlen betyder, at Skype holder op med at svare, hvis du sender beskeden ”http://:” uden anførelsestegn - altså begyndelsen på en URL-adresse efterfulgt af et kolon. Hvis du er modtageren af beskeden, er du endnu dårligere stillet. Her vil Skype gå i hårdknude uafbrudt, mens du hjælpeløst kan se til.

Læs også: Særlig tekstbesked får din iPhone til at genstarte

Fejlen rammer ifølge VentureBeat ikke kun Skype på én platform som med iMessage-fejlen, men derimod tre: Android, iOS og skrivebordsudgaven til Windows. Mac- og Windows 8.1-udgaven slipper uden om dette problem, ser det ud til.

Rammer Windows, Android og iOS hårdt

Det er dog nogle særlige omstændigheder, der skal til, før fejlen rammer dig. Hvis beskeden sendes fra en Windows-computer til en Mac-computer, er det kun Skype til Windows, der holder op med at svare. Sender du derimod beskeden fra Mac til Windows, opstår der et endeløst crash i Windows-udgaven.

Læs også: Android-fejl rammer næsten en milliard brugere

Da hjemmesiden, som undersøgte fejlen, derefter prøvede at sende beskeden gennem en ny konto fra Mac-computeren til iOS og Android, eftersom Windows-programmet ikke længere virkede, endte de to apps i samme problem som med Windows.

Derefter prøvede man at logge ind med første berørte Skype-konto på Android og iOS for at se, om den synkroniserede chathistorik aktiverer fejlen på Android og iOS. Det får dog ikke de to apps i sænk. Du skal først modtage beskederne direkte på de to styresystemer, før de rammes af fejlen.

Skype: Arbejder på en løsning

Teamet bag Skype er hurtigt ude med en kommentar til problemet, og der er heldigvis opløftende nyheder til de potentielt mange sårbare brugere af Skype.

”Vi er opmærksomme på problemet og arbejder på at skaffe en løsning,” lyder det kort fra en talsmand fra Skype.

Omgå fejlen med disse tricks

Hvis du skulle være så uheldig at blive udsat for en "lille" spøg og ende med et ubrugeligt Skype-program, er der hjælp at hente.

Du skal først og fremmest bede vedkommende, der sendte beskeden til dig, om at slette den fra samtalen. Derefter bliver du nødt til at installere en ældre version af Skype for at kunne bruge det igen.

Læs også: Microsoft lukker 18 år gammelt sikkerhedshul

I Windows skal du udskifte den nuværende version 7.x med en version 6.x. På Android og iOS er det dog en noget sværere opgave.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies