Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   Særlig tekstbesked får din iPhone til at genstarte

Særlig tekstbesked får din iPhone til at genstarte

En særlig konstrueret SMS-besked giver iMessage-appen i din iPhone store problemer og får den til at genstarte.

Hvis du er en af de mange ejere af en iPhone, kan du i den nærmeste fremtid risikere at blive udsat for en lille, uskyldig prank af dine bekendte.

Læs også: Gør din iMessage og FaceTime mere sikker [TIP]

En fejl i Apple iMessage får nemlig appen til at bukke fuldstændigt under, når en særlig tekstbesked bestående af hebraiske og andre forskellige tegn bliver modtaget fra både iPhone- og Android-smartphones. Det skriver 9to5mac.

Tekstbeskeden får din iPhone til at genstarte lige så snart du modtager den - selv fra låseskærmen til stor gene fra de mange personer, der allerede har fået konsekvenserne af fejlen at føle. På Twitter flyder det nemlig med hundredevis af klager fra berørte brugere, efter nyheden har gået sin gang medierne over.

Læs også: Apple bliver sagsøgt over iMessage-problem

Interesserede brugere har imidlertid undersøgt problemet nærmere og har fundet en mulig årsag til fejlen. En baggrundsproces i iOS-styresystemet behandler og renderer de tegnsæt, der vises i indkomne notifikationer. De noget anderledes tegn i tekstbeskeden giver dog problemer, hvor baggrundsprocessen kort forsøger at vise tegnene, men til sidst giver op og genstarter hele telefonen.

Sådan retter du op på problemet

Indtil Apple retter op på problemet med en lille softwareopdatering, har du selv et par muligheder for at komme uden om problemet – indtil du modtager en til af disse SMS'er.

Du kan enten bede afsenderen af den oprindelige SMS om at sende en ny, så den ikke længere giver problemer i notifikationssystemet eller du kan sende dig selv en SMS ved assistenten, Siri, eller gennem iMessage fra en Mac-computer. Ved at dele et foto til kontakten kan du også rette op på fejlen, lyder det.

Læs også: Apple: slut med anti-virus og malware apps til iOS

Apple har også hurtigt været ude med en kommentar til problemet og kan fortælle følgende: ”Vi er opmærksom på en iMessage-fejl forårsaget af en specifik serie af Unicode-tegn, og vi vil udgive en rettelse i en softwareopdatering”.

Hvis du ikke selv tør at efterprøve den lille, uskyldige fejl, kan du i stedet se en YouTube-bruger demonstrere det mystiske genstart i en video herunder.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies