Sagsøges for at have sendt SMS til kammerat

Nu sagsøges amerikaner for at have sendt sms til en fører af en bil.

Sagsøges for at have sendt SMS til kammerat

Faren der er forbundet med at sende sms-beskeder når man kører bil – kender de fleste, ligesom de også ved det er ulovligt i en række lande.

I USA kører der lige nu en opsigtsvækkende sag i retssystemet. Tilbage i 2009 sendte teenagerne Kyle Best og Shannon Colonna en række sms-beskeder frem og tilbage dagen igennem, skriver Huffington Post.

Da Kyle kørte hjem fra arbejde, fortsatte denne kommunikation til trods for han kørte bil. Han mistede så koncentrationen og endte med at køre ind i en motorcykel med et ægtepar på – begge kom tilskade og endte med at få amputeret deres venstre ben.

Han tilstod tre lovovertrædelser efter ulykken, blandt andet anvendelse af mobil under kørsel – og holdt efterfølgende en række foredrag omkring hvor farligt det er at bruge mobiltelefon under kørsel. Men sagen sluttede ikke her.

Sagen fortsætter i retten…

Ægteparrets advokat var dog endnu ikke tilfreds, og går videre med retssagen mod Kyle Best – men forsøger nu også at gøre Shannon til medskyldig i ulykken.

– ”De sendte beskeder frem og tilbage, som en samtale. Hun var ikke fysisk til stede, men hun var der elektronisk”, siger advokat Stephen Weinstein.

Han hævder, at pigen vidste eller burde have vidst, at Best var i bilen – og at hendes meddelelser på den måde var det samme som at forstyrre føreren, når hun sad ved siden af ham.

Shannons advokat har dog forsøgt, at gøre hende uskyldig.

– ”Den person, der sender en besked har ret til at antage, at modtageren vil læse beskeden på et sikkert sted”, argumenterede advokat Joseph McGlone.

I New Jersey kan en passager gøres ansvarlig for en ulykke, hvis den tilskynder føreren gør noget ulovligt.

Hvad mener du om denne sag? Deltag i kommentarfeltet herunder.